Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Bemanning Mardi Gras brengt 16 gestrande mensen in veiligheid

Het cruiseschip Mardi Gras is vrijdagochtend een klein schip te hulp geschoten. Bemanningsleden van het schip van Carnival Cruise Line zagen het vaartuig in nood en stopten om te helpen. Mardi Gras was op dat moment op weg naar Florida.

Zestien mensen, elf mannen en vijf vrouwen, strandden in de ruwe, open zee bij Cuba. De bemanning van Mardi Gras nam ze mee aan boord voor hun veiligheid. Ze werden vervolgens onderzocht door medisch personeel aan boord en kregen voedsel en kleding.

Vrijdagmiddag werd op zee een ontmoeting met de Amerikaanse kustwacht gecoördineerd. Alle 16 inzittenden werden rond 14.45 uur veilig overgebracht naar een kotter van de kustwacht.

Mardi Gras was bezig aan haar laatste dag van een zevendaagse cruise en keerde zaterdagochtend terug naar haar thuishaven Port Canaveral, Florida.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!