Cruisereiziger
Uncategorized

AIDAvita verlaat AIDA vloot deze winter

Na 20 jaar dienst zal AIDAvita niet meer ingezet gaan worden in de winter van 2022/2023. De AIDAvita, momenteel het oudste schip van de rederij AIDA Cruises, verlaat de vloot vrij snel. De al geplande cruises van het schip, van Hamburg naar het Caribisch gebied en de Canarische Eilanden zal het schip niet gaan varen. In plaats daarvan wordt de AIDAbella ingezet.

De rederij heeft geen reden genoemd voor de uitdiensttreding van het schip. De AIDAvita is momenteel het oudste schip in de vloot, nadat vorig jaar afscheid genomen werd van AIDAcara en dit jaar van de AIDAmira. Het cruiseschip werd in de vloot opgenomen in 2002. Wanneer het schip uit de vloot gaat, zal AIDAaura uit 2003 de oudste zijn en tevens kleinste schip.

De verkoop van het schip past in de strategie van moederconcern Carnival Corporation dat oudere en minder efficiënte schepen de laatste twee jaar aan het verkopen zijn. Waar het schip naar toe gaat of wat er zal gaan gebeuren met de AIDAvita is niet bekend.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)