Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

Oude Rolls Royce van Carnival Ecstasy krijgt nieuw thuis op Carnival Celebration

Al drie decennia vaart een antieke Rolls Royce op volle zee mee aan boord van Carnival Ecstasy. Nu zal het bekende automobiel zijn reizen voortzetten op het volgende nieuwe schip van Carnival Cruise Line, de Carnival Celebration.

De oldtimer, een Rolls Royce Saloon uit 1934, werd afgelopen donderdag voorzichtig uit Carnival Ecstasy gehaald terwijl het schip in Mobile (Alabama, Amerika) aangemeerd lag. Het wordt zorgvuldig verscheept naar de Meyer Turku-scheepswerf in Finland, waar Carnival Celebration in aanbouw is.

Nieuwe locatie

De auto die duizenden carnavalsgasten hebben bewonderd en foto’s van hebben gemaakt door de jaren heen, zal binnenkort een nieuw thuis vinden naast The Gateway, een tweedekszone aan boord van Carnival Celebration.

De Gateway-zone omvat The Golden Jubilee, een bar-locatie die de evolutie van schepen van Carnival in de afgelopen 50 jaar belicht. De bar zal memorabilia en originele stukken van verschillende eerdere schepen van Carnival bevatten en dus zal de Rolls Royce bijdragen aan de nostalgie.

De ontwerper van Carnival Ecstasy doorzocht het hele Verenigd Koninkrijk om de perfecte auto te vinden voor de ruimte buiten het Rolls Royce Café van het schip. Het werd gekocht van een kleine antieke autohandelaar in de heuvels van Noord-Wales. Carnival Ecstasy beëindigt haar laatste vaarseizoen en gaat in oktober met pensioen.

Carnival Celebration, het tweede door Liquefied Natural Gas (LNG) aangedreven schip van Carnival Cruise Line, zal begin november in gebruik worden genomen met een 14-daagse trans-Atlantische reis van Londen (Southampton) naar de thuishaven PortMiami.

Bekijk alvast de cruises van de nieuwe Carnival Celebration!

Captain Cruise Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)