Cruisereiziger
Eemstocht

Maandag start Eemstocht Silver Nova naar Nederland

Het nieuwe luxe cruiseschip van Silversea Cruises, Silver Nova, zal volgens de huidige planning aanstaande maandag 5 juni 2023 beginnen aan haar Eemstocht vanuit Papenburg. Vanaf de scheepswerf van Meyer Werft zal het de tocht over de Eems naar het Nederlandse Eemshaven maken. Daarna zal het schip meerdere dagen technische en nautische testen op de Noordzee ondergaan voordat het begin augustus wordt opgeleverd.

De passage van het doksluis in Papenburg en daarmee de start van de Eemstocht staat gepland om 05:00 uur ‘s ochtends.  De Jann-Berghaus-Brücke (Leer) zal naar verwachting om 10:00 uur worden gepasseerd. Om 14:15 uur bereikt de Silver Nova het Emssperrwerk (Gandersum). Alle tijden zijn onder voorbehoud van getijden en weer. De duur van van de verschillende passages wordt zo kort mogelijk gehouden.

Een team van de Lotsenbrüderschaft Emden begeleidt ditmaal ook weer de Eemstocht. Zij hebben met alle betrokkenen de manoeuvres geoefend in een computergestuurde simulator in Wageningen om beter voorbereid te zijn. De Silver Nova zal de Eemstocht richting Noordzee achteruit met twee sleepboten afleggen ten behoeve van de manoeuvreerbaarheid.

De eerste reis van de Silver Nova begint op 14 augustus 2023 in Fusina nabij Venetië. Het loopt van/naar Fusina (Venetië) naar Piran, Zadar, Dubrovnik, Kotor, Split en Rovinj. De Silver Nova wordt in 2024 opgevolgd door een identiek zusterschip, de Silver Ray.

Cruises met Silversea Cruises zijn boekbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company - Nieuw!

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger