Cruisereiziger
Eemstocht

Video’s: Succesvolle Eemstocht voor luxueuze Silver Nova

Het nieuwe luxe cruiseschip van Silversea Cruises, Silver Nova, heeft maandag succesvol haar Eeemstocht afgelegd. 3 sleepboten trokken het schip achterstevoren over de Eems van de scheepswerf in Papenburg richting de Noordzee. Dat gebeurde probleemloos en sneller dan verwacht. Het schip zal eerst een korte proefvaart ondergaan voordat het in het Nederlandse Eemshaven arriveert.

De komende periode zullen de werkzaamheden aan boord aan het interieur onverminderd doorgaan en staan er meerdere testvaarten voor diverse technische en nautische testen gepland vanuit Noord-Nederland. Begin augustus zal de Silver Nova worden opgeleverd. De eerste reis van de Silver Nova begint op 14 augustus 2023 in Fusina nabij Venetie.

Bijzonder aan de Silver Nova is dat het beschikt over een nieuw milieuvriendelijk brandstof- en energiesysteem. Het wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Een brandstofcelsysteem en batterijen moeten de energiebehoefte aan boord dekken. Het streven is om dit concept door te voeren op meer schepen.

Zie onderstaande video’s voor beelden van de Eemstocht van de Silver Nova:

Cruises met Silversea Cruises zijn boekbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company - Nieuw!

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger