Cruisereiziger
Eten en drinken

Carnival Cruise Line introduceert nieuwe veganistische gerechten

Voortbouwend op een vlootbreed initiatief om nog meer opties voor passagiers in haar eetgelegenheden toe te voegen, introduceert Carnival Cruise Line nieuwe veganistische gerechten. Deze zijn net geintroduceerd aan boord van Carnival Freedom en Carnival Horizon. De nieuwe veganistische menu’s worden voor het einde van het jaar gefaseerd in de hele vloot aangeboden.

Bij elke maaltijd op de schepen bieden de nieuwe veganistische menu’s een selectie van voorgerechten, hoofdgerechten en desserts die volledig veganistisch zijn. De chef-koks van Carnival hebben voor elk menu-item recepten ontwikkeld die zonder gebruik van dierlijke producten kunnen worden bereid. De eiwitten die daarin zitten, zijn gemaakt van vleesvervangers.

“Plantaardige voedselopties krijgen steeds meer de voorkeur op onze schepen, net zoals dat aan land het geval is, en dus zijn de nieuwe gerechten die we introduceren een direct antwoord op die verschuiving”, zegt Richard Morse, senior vice president Food and Beverage bij Carnaval Cruise Line. “Onze bekwame chef-koks proberen tegemoet te komen aan alle voedingsbehoeften en voorkeuren, maar door voort te bouwen op ons veganistische aanbod en dit te benadrukken met specifieke menu’s, kunnen we het bestellen in de restaurants gemakkelijker maken en de bereiding in de keuken efficiënter maken.”

Opties die gasten op de nieuwe veganistische menu’s aantreffen zijn onder meer:

Voorgerechten

Hawaiian salmon poke – eenvoorgerecht dat plantaardige zalm, edamame, mango en komkommer combineert.
Gevulde champignons – vier gebakken champignons, gevuld met plantaardige kazen en spinazie.
Spaghetti carbonara – een pasta met vegan spek, ui en knoflook, dit gerecht is te bestellen als voor- of hoofdgerecht.

Hoofdgerechten

Gegrilde tofu steak – een hartige tofu steak bedekt met honingbarbecuesaus, vergezeld van een Hasselback-aardappel en gemengde groenten.
Gegratineerde gebakken groenten – een mengeling van gemengde groenten, gecombineerd met vol-au-vent en bestrooid met gesmolten plantaardige kazen.
Auberginekotelet a la Parmigiana – een voorgerecht, bedekt met hartige veganistische mozzarella, gegarneerd met pesto en basilicumblaadjes.

Desserts

Key lime velvet cake – een fruitige variant op de klassieke limoentaart, deze cake combineert smaken van citrus met frambozen en aardbeien.
Dutch double chocolate pave – met afwisselende lagen chocoladecake en botercrèmeglazuur.
Cappuccino pot de créme – een traktatie met koffiesmaken, omringd door kaneelcrème chantilly.

De nieuwe vegan-menu’s worden in het najaar doorgevoerd. Het nieuwe aanbod was al getest op Carnival Magic. Carnival Dream zal het volgende schip zijn dat de menu’s implementeert en tegen het einde van deze maand kunnen passagiers bestellen van de menu’s op Carnival Valor, Carnival Radiance, Carnival Miracle, Carnival Panorama en Mardi Gras. Vervolgens zullen de nieuwe veganistische menu’s eind oktober beschikbaar zijn op Carnival Celebration, Carnival Sunrise, Carnival Glory, Carnival Conquest, Carnival Vista, Carnival Breeze, Carnival Sunshine en Carnival Elation. Carnival Paradise en Carnival Spirit introduceren eind november de menu’s en Carnival Legend, Carnival Venezia en het nieuwe Carnival Jubilee volgen vóór eind december.

Cruises met Carnival Cruise Line zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger