Cruisereiziger
Renovatie

AIDA Evolutie: AIDAdiva wordt eerste Sphinx-schip dat begin 2025 wordt gemoderniseerd

Met AIDA Evolution lanceert cruisemaatschappij AIDA Cruises het grootste vlootmoderniseringsprogramma in de geschiedenis van het bedrijf. AIDAdiva zal het eerste schip zijn dat naar de Chantier Naval scheepswerf in Marseille, Frankrijk gaat. Van 3 februari tot 22 maart 2025 zullen er uitgebreide renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd aan de hutten. Daarnaast krijgen technische apparatuur en systemen een upgrade. Na AIDAdiva zullen AIDAluna en AIDAbella respectievelijk in het najaar van 2025 en in het voorjaar van 2026 worden gemoderniseerd.

Nieuwe interieurs en diensten

Tijdens de zeven weken durende droogdokperiode wordt de AIDAdiva opnieuw ontworpen en verbeterd, terwijl ook populaire concepten van de nieuwste AIDA-generatie worden geïntegreerd. Alle hutten zullen opnieuw worden ingericht. Daarnaast zal het aantal suites worden uitgebreid. Voor het eerst in deze klasse van schepen zullen exclusieve gebieden en diensten worden gecreëerd.

Op culinair gebied kunnen passagiers zich verheugen op een nog grotere verscheidenheid aan restaurants en meer serviceaanbiedingen. Populaire bars zullen worden toegevoegd aan het baraanbod. Het opvallende Theatrium krijgt een nieuwe inrichting met nieuwe zitjes en kleurenconcept. Speciaal voor gezinnen met kinderen komen er nieuwe activiteitengebieden.

“De wensen van onze gasten inspireren ons voortdurend om cruisen opnieuw te bekijken en bestaande concepten naar een hoger niveau te tillen. De schepen uit de Sphinx serie schreven cruisegeschiedenis met hun innovatieve ruimte concept en design. We willen daarop voortbouwen met ons AIDA Evolution programma. Onze gasten kunnen zich verheugen op een nog grotere variëteit aan ervaringen, service en comfort aan boord,” zegt Felix Eichhorn, President van AIDA Cruises.

Zomerprogramma 2025: Italië & Malta en Oostzee & Noorwegen

Na het droogdok zal de AIDAdiva drie routes varen van Rome/Civitavecchia naar Italië en Malta vanaf 23 maart 2025. Bestemmingen zijn Valletta, Siracusa of Catania, Palermo, Napels en Olbia. De AIDAdiva vaart vervolgens naar haar zomer thuishaven Warnemünde, Duitsland, van waaruit bestemmingen in het Oostzeegebied en Noorwegen worden aangeboden.

Wereldcruise 2025/2026

Het cruiseschip AIDAdiva zal aan haar eerste wereldcruise beginnen van 10 november 2025 tot 18 maart 2026. Het wordt de langste wereldcruise in de geschiedenis van het bedrijf en duurt 128 dagen. Vertrekkend vanuit Hamburg zal de route vier continenten en 28 landen omvatten. Voor de eerste keer op een AIDA wereldcruise zullen de oost- en westkust van de VS en Japan in het reisprogramma worden opgenomen. Een ander hoogtepunt: Oudejaarsavond wordt gevierd op Hawaï. In totaal zullen 53 havens worden aangedaan, meer dan ooit tevoren.

Interesse in cruisen met AIDA Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Zeetours!

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger