Oceania Cruises onthult details over de Crêperie die debuteert op Allura
Oceania Cruises heeft meer details onthuld van haar nieuwe culinaire locatie, de Crêperie, die debuteert op Allura, haar nieuwste schip dat in juli 2025 haar debuut maakt. De Crêperie, gelegen naast Baristas, de koffiebar van de rederij, biedt een selectie van Franse crêpes, Brusselse wafels en bubbelwafels, naast Italiaanse ijscoupes, vanaf halverwege de ochtend tot in de namiddag.
Oceania Cruises’ Executive Culinary Directors en Master Chefs van Frankrijk, Alex Quaretti en Eric Barale, hebben meer dan 20 recepten ontwikkeld voor de nieuwe locatie. Naast de menu-opties, waaronder de Franse klassieke crêpe Suzette en Brusselse wafels met verse banaan, gezouten karamelsaus en slagroom, is er voor passagiers ook de mogelijkheid om hun eigen zoete traktatie te creëren.
“Allura, ons achtste elegante kleine schip, vertegenwoordigt de volgende stap in de evolutie van Oceania Cruises en een nieuwe manier om de wereld te verkennen. Eten staat centraal bij alles wat we doen bij Oceania Cruises. ‘The Finest Cuisine at Sea’ is niet alleen een slogan, het is een filosofie die onze hele bedrijfsvoering stuurt,” zegt Frank A. Del Rio, President van Oceania Cruises. “Het beste betekent echter niet altijd het chicste – en onze meer ontspannen, maar toch verfijnde, culinaire locaties, zoals de prachtige nieuwe Crêperie aan boord van Allura, is hier een perfect voorbeeld van. Met deze toevoeging aan boord van Allura hebben onze gasten nog nooit zoveel keuze gehad in wat ze willen eten en wanneer – en natuurlijk zijn al onze eetgelegenheden aan boord gratis inbegrepen voor alle gasten.”
Chef-kok Alex Quaretti voegt hieraan toe: “We kunnen niet wachten tot Allura deel uitmaakt van de vloot en het nieuwe Crêperie-concept is een geweldige aanvulling op onze culinaire locaties aan boord. Gelegen naast Baristas en net om de hoek van de zeer populaire Bakery maakt de nieuwe Crêperie deze gezellige en verleidelijk lekkere hoek van het schip compleet.
“Ik weet dat onze gasten verrukt zullen zijn over het aanbod van heerlijke, luchtige wafels, delicate crêpes en talloze smaken Italiaans ijs geserveerd in een wafelwrap, hoorntje of schaaltje – de uitdaging zal zijn om te kiezen welke toppings. Een van mijn persoonlijke favorieten is de Franse crêpe met Nutella en slagroom – het doet me denken aan de perfecte crêpe die mijn oma me leerde bereiden toen ik opgroeide.”
Chef-koks Alex en Eric werken hard aan andere menu-ontwikkelingen speciaal voor Allura, plus andere nieuwe culinaire initiatieven die volgend jaar op de vloot van acht schepen worden uitgerold. Meer aankondigingen volgen in de komende maanden.
De Crêperie wordt de 12e eetgelegenheid aan boord van Allura, naast:
- The Grand Dining Room – de Grande Dame van de eetgelegenheden van de vloot die elke dag een overvloed aan keuze biedt, waaronder de Franse klassiekers van Jacques Pepin, gerechten geïnspireerd op wereldwijde bestemmingen, tot een viergangenmenu met een wijnarrangement
- The Terrace Café – biedt internationale gerechten met een panoramisch terras aan zee
- Polo Grill – klassiek steakhouse
- Toscana – Italiaanse specialiteiten
- Red Ginger – pan-Aziatische keuken
- Ember – Amerikaanse klassiekers met een moderne twist
- Aquamar Kitchen – wellness-geïnspireerde keuken
- Waves Grill – overdag sandwiches en hamburgers aan het zwembad en ‘s avonds pizzeria in de open lucht
- The Bakery at Baristas – vers gebakken Frans en Italiaanse banket
- Afternoon Tea bij Horizons – elke dag theetijd om exact 16.00 uur
- Privée – passagiers kunnen speciale gelegenheden vieren met een privé-dinerervaring