Cruisereiziger

Aruba, Bonaire en Curaçao

Aruba, Bonaire en Curaçao

Cruise ook naar de ABC Eilanden!

Aruba

Aruba is één van de drie ABC eilanden, naast Bonaire en Curaçao. Het eiland ligt ten noorden van Venezuela en is ongeveer 32 km lang. De 108.000 inwoners leven van het toerisme op het ‘One Happy Island’. Het eiland biedt meer dan 25 historische – of natuur bezienswaardigheden waarvoor een 1-daags bezoek aan het eerste ABC eiland met je cruise eigenlijk te kort is.

Bonaire

Bonaire is een kleiner en veel rustiger eiland dan Aruba en Curaçao. Je kunt hier goed duiken en zelfs de grootste stad voelt aan als een rustige plaats.

Curaçao

Curacao is het grootste eiland van de drie. Het eiland meet wel 64 km in de lengte en 16 m breed op het breedste punt.

Beste reisperiode

Het hele jaar door bieden de eilanden een constante temperatuur van rond de 27C. Je zult merken dat er wel altijd een windje waait. De ABC eilanden worden nauwelijks getroffen door orkanen en daarom worden de eilanden het hele jaar door bezocht door cruiseschepen.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Waar gaat een cruise naar toe op de ABC eilanden?

Welke cruises vertrekken vanaf Aruba?

Alle rederijen nemen de eilanden op in de Oostelijke Caribische routes. Je bezoekt dan bijvoorbeeld ook Barbados, St.Lucia, St.Kitts en Antigua. Denk aan rederijen zoals Norwegian Cruise Line, Carnival Cruise Line of Royal Caribbean. Vertrekken met je cruise vanaf Aruba is helaas zelden het geval.

Lees het laatste cruisenieuws over de ABC eilanden

Cruisereiziger