Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Bonaire kiest vanaf half april voor 1 cruiseschip per dag


Het eiland Bonaire is op weg naar het daadwerkelijk invoeren van een “één schip-beleid” dat het aantal cruiseschepen beperkt tot één cruiseschip per dag. Tijdens een persconferentie op vrijdag 10 februari 2023 gaf Gedeputeerde Hennyson Thielman van Bonaire een update over het beleid dat gericht is op het bieden van een betere Bonaire ervaring voor zowel cruisetoeristen als bewoners van het eiland.

“Met dit beleid wordt de toegevoegde waarde voor het cruisetoerisme op Bonaire verbeterd, wat bijdraagt aan herhalingsbezoeken en meer bestedingen per toerist”, zei hij. Tevens kan Bonaire het toegenomen aantal vrachtschepen, mede door de sterke groei van aantal inwoners, beter bedienen en de ondernemer kan meer service bieden aan de bezoekers. Daarbij wordt ook de druk op de infrastructuur van Bonaire verlicht.

Dit jaar zijn er nog enkele dagen dat er meer dan één cruiseschip op de planning staat als gevolg van eerdere contractuele verplichtingen. Vanaf half april zijn er bijna geen multiship-dagen meer in Kralendijk.

Kleine schepen met minder dan 700 passagiers zijn wel toegestaan als tweede schip.

Hoogwaardig toerisme in Bonaire

Tijdens de persconferentie werden ook herzieningen van de criteria en vereisten voor havenboekingen besproken, evenals stimulansen om cruisemaatschappijen te motiveren om het eiland tijdens het laagseizoen te bezoeken.

Op 8 februari verwelkomden Tourism Corporation Bonaire en Openbaar Lichaam Bonaire een delegatie van het management van Carnival Cruise Line aan boord van Carnival Horizon. Het doel van het bezoek was om een beter begrip te krijgen van de visie van het eiland; hoogwaardig toerisme met weinig impact; en een samenhangende merkstrategie met focus op de beleving van de bezoeker.

Bonaire wordt vaak bezocht in combinatie met Aruba en Curacao door cruiseschepen van vele rederijen. Dit jaar krijgt Bonaire bezoek van onder andere Holland America Line (Rotterdam, Nieuw Amsterdam), Carnival Cruise Line (o.a. Carnival Horizon, Carnival Spirit), Norwegian Cruise Line (o.a. Norwegian Prima, Norwegian Epic, Norwegian Jewel), Royal Caribbean (o.a. Rhapsody of the Seas, Vision of the Seas, Serenade of the Seas), Celebrity Cruises (o.a. Celebrity Equinox, Celebrity Edge) en meer rederijen.

Bekijk cruises die naar Bonaire gaan:
Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Foto: Afkomstig van Openbaar Lichaam Bonaire


Favorieten uit de fanshop

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)