Bonaire

Terug naar Midden-Amerika

Aanlegplaats

Cruiseschepen ten westen van het eiland in de hoofdstad Kralendijk aan. Er is aan de pier plek voor één schip, dus het is nooit erg druk in de stad. Voor zo een klein eiland is dat ook fijn.

Afstand naar het centrum

Als je de korte pier afloopt en de weg oversteekt, kom je meteen aan bij de South Pier Mall. Dit is een klein winkelcentrum met souvenirwinkeltjes. Als je de stad in wilt, loop je vanaf de pier linksaf en volg je de weg, eerst langs het water en daarna de straten in. Je komt een pleintje tegen waar de lokale inwoners hun tentjes al hebben opgezet. Op het pleintje verkopen ze allerlei spullen: van handgemaakte souvenirs en zeepjes tot overheerlijk eten. Je merkt hier algauw dat er veel Nederlanders wonen, en zij staan hier ook met hun tentjes. Als je verder loopt richting Kaya Grandi, de grote winkelstraat, kun je nog een beetje shoppen. Tevens vind je hier verschillende eetplekjes langs het water.

Afhankelijk van de tijd van vertrek, kan je vanaf de waterkant een schitterende zonsondergang meemaken. Bij Karels Beach Bar, een paar honderd meter vanaf de pier geniet je van een uitzicht met een cocktail in je hand.

Wat kan je doen op Bonaire?

Bonaire heeft een mooie ongerepte natuur. Er is één snelweg die leidt naar andere delen van het eiland. Er zijn diverse tours beschikbaar waar je het eiland rond kunt. In een paar uur zie je al veel van het eiland. Kies er bijvoorbeeld voor om met een terreinwagen of zelfs op een motor het eiland te verkennen.

Uiteraard zijn er rondom Bonaire veel mooie plekken om te duiken, of gewoon om aan het strand te liggen. Zo is bijvoorbeeld Sorobon Beach (zie foto) een mooi verstopt pareltje waar je kunt genieten van het mooie strand en een paar cocktails aan de bar.

Bekijk welke cruises naar Bonaire gaan

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Lees het laatste cruisenieuws over Bonaire

Tekst: Noëlle van Trikt