Cruisereiziger

Bahama’s & privé-eilanden

Bahama's & privé eilanden

De Bahama’s zijn een aantal eilandengroepen met 700 eilanden en 2000 kleinere zandplaten, key’s genoemd. Van de eilanden zijn er ongeveer 30-40 bewoond met in totaal 300.000 inwoners. Op een aantal van de zandplaten vind je privé resorts van de cruisemaatschappijen. Je meert dan voor 1 dag aan, waarbij je onbeperkt kunt genieten van de stranden, talloze sportieve activiteiten en restaurants. De privé-eilanden zijn eigendom van onder andere Carnival Cruise Line, Disney Cruise Line en Holland America Line.

Ten zuiden van de Bahama’s ligt Cuba. Florida ligt aan de westkant van de archipel.

De beste reistijd om de Bahama’s te bezoeken is van december tot en met april. Dan is er een gemiddelde temperatuur tussen de 25C en 28C. Het regent vanaf mei tot en met oktober flink. In de zomermaanden is het boven de 28C, erg warm dus. In augustus en september kunnen er orkanen voorkomen.

Bestemmingen:

Welke cruises gaan naar de Bahama’s?

Nassau en de privé-eilanden worden bezocht bij veel Westelijk Caribische Cruises. Ook op de terugweg naar Florida worden de Bahama’s in de route opgenomen.  Vrijwel alle rederijen bezoeken de Bahama’s.

Bekijk welke cruise naar de Bahama’s gaat:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen MSC Cruises Stip Sunweb TUI 

 

Lees het laatste cruisenieuws over de Bahama’s

 

Terug naar Midden-Amerika

Cruisereiziger