Cruisereiziger
OntspanningPersoonlijke blogPrivé-eilandVoorbereiding

Ontspanning op een privé eiland!

Ontspan op je privé-eiland!

Wie droomt er niet van? Een eigen eiland, witte stranden voor jezelf, een briesje, heerlijke zon en honderden palmbomen. Cruisemaatschappijen spelen handig in op die droom; een privé-eiland helemaal voor jezelf. Een aantal grote cruisemaatschappijen heeft daarom in het Caribisch gebied een eigen eiland waar deze cruiseschepen aanmeren. De eilanden maken je dromen waar, een eigen strand waar je zelf mag weten wat je doet op zo’n heerlijke dag.

Wie, wat en wanneer?

De privé-eilanden bevinden zich vooral in de Bahama’s en in het Caribisch gebied. De cruiseschepen leggen een enkele maal per cruise in dat betreffende gebied aan. Disney Cruise Line en MSC Cruises gaan soms wel twee keer in een bepaalde cruise naar hun privé-eiland. Het aardige is dat wanneer je aanmeert, je ook echt het eiland voor jezelf hebt, dus alleen voor cruisereizigers! Wel komt het voor dat er twee schepen tegelijkertijd aanmeren.

Wat kan je doen?

Op de eilanden is een grote keuze aan activiteiten zodat elke cruisegast zich kan vermaken. Uiteraard zijn er witte stranden met bijbehorende strandtenten, je kan watersporten beoefenen of je eigen hut/cabana  huren. Voor de actievelingen zijn er excursies de natuur in, kan je paardrijden, fietsen, wandelen etc. In de laatste jaren ontwikkelden de rederijen volop en werd veel geïnvesteerd om de eilanden nog mooier te maken dan ze waren. De rederijen zetten daarbij in op exclusieve belevingen waarvoor je veel geld extra moet bijbetalen. De toegang tot de eilanden is en blijft wel gratis. 

De meest indrukwekkendste zijn (onwillekeurige volgorde!):

1. Castaway Cay – Disney Cruise Line
2. Great Stirrup Cay – Norwegian Cruise Line
3. Half Moon Cay – HAL, Carnival
4. MSC Marine Reserve Ocean Cay – MSC Cruises
5. Amber Cove – Carnival Cruise Line (Dominicaanse Republiek)
6. Coco Cay – Royal Caribbean Int.

Overzicht van de eilanden

NaamLocatieCruisemaatschappijBaai (tender) of kade
Half Moon CayBahama’sHAL, Carnival Baai
Celebration KeyBahama’s

Nieuw in 2025!  Carnival Cruise Line

 Kade
Amber CoveDom. RepubliekCarnival Kade
Coco (Little Stirrup) CayBahama’sRoyal Caribbean Int. Baai
LabadeeHaïtiRoyal Caribbean Int., Celebrity CruisesKade
Catalina Island Dom. RepubliekCosta Cruises, AIDA CruisesBaai
Great Stirrup CayBahama’sNorwegian Cruise LineBaai
Harvest CayeBelizeNorwegian Cruise LineKade
Castaway CayBahama’sDisney Cruise LineKade
Princess CayBahama’sPrincess CruisesBaai
Ocean Cay MSC Marine Reserve Bahama’sMSC CruisesKade
Sir Bani Yas EilandVer. EmiratenMSC CruisesKade

De eilanden op een rij

 Hieronder staan de eilanden op alfabetische volgorde met wat je er kunt doen.

 

Half Moon Cay

Privé eiland Half Moon Cay wordt gebruikt door Holland America Line en Carnival Cruise Line. Het eiland omvat een lap grond van het eiland Little San Salvador Island en ligt ten zuidoosten in de Bahama’s.

Dit eiland bevat de meeste natuur van alle eilanden in deze blog. Je kan er paardrijden, wandelen, meedoen aan georganiseerde fietstochten of een vogelgebied bezoeken. Voor de actievelingen is er genoeg te doen; er zijn 3 watersport centra en op het land zelf zijn er sportvelden. Op het strand vind je privé-hutten (cabanas), een kinderspeelgebied en een waterpark.  Een tram rijdt je van de ene plek naar de andere.

Miriam bracht een bezoek aan deze droombestemming en heeft alle tips verzameld:

Lees hier alle tips voor Half Moon Cay >>

Welke schepen varen er naar toe?

ANWB CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

 

Amber Cove

Carnivals privé bestemming Amber Cove ligt in de Dominicaanse Republiek en wordt aangedaan door Carnival Cruise Line. Je vindt er stranden bars en zwembaden, lounge plekken en winkeltjes. Meer tips over deze bestemming lees je hier.
Lees hier alle tips voor Amber Cove >>
Cruisereizen Captain Cruise

Coco Cay

In Coco Cay, Bahama’s, meren Royal Caribbean Int. en Celebrity Cruises aan. Op Coco Cay kan je kayakken, volleyballen of spelen in het waterpark. Kinderen mogen rondrijden in mini-Mustangs. Het eiland heeft een super dok waar de grootste schepen van de rederij, zoals de Oasis en de Allure of the Seas met hun 5000 gasten, gemakkelijk kunnen aanleggen. 

Het eiland heeft de nodige stranden, watersporten en kinderspeelgebieden maar biedt ook snorkelsafari’s, parasailing, met een zip-line van een berg af tokkelen of met een soort rodelbaan de berg af (Dragon’s Tail Coaster).  Op de marktplaats vindt je traditionele producten en worden folkloristische shows gegeven.

Bekijk welke schepen naar Coco Cay gaan:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

 

Catalina Island

Het eiland Catalina wordt slechts enkele maanden per jaar aangedaan door Costa Cruises en AIDA Cruises. Het ligt voor de kust van de Dominicaanse republiek. Via tenderboten worden de cruisegasten aan wal gebracht. Stranden, watersporten en excursies met cultuur staan op je te wachten. Er zijn geen kinderactiviteiten of kinderspeelgebieden. De lokale inwoners verkopen handgemaakte producten.

Welke schepen varen er naar toe?

CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

 

Harvest Cay

Het in Belize gelegen Harvest Cay is geopend in 2016 voor Norwegian Cruise Line. De haven van Harvest Caye is in resort-style look waarbij gasten direct in het ‘paradijs’ kunnen stappen, met zwembaden, restaurants, winkels en stranden. Cruise passagiers kunnen vanaf Harvest Caye interessante ecologische excursies maken, watersporten ontdekken, tokkelen vanaf een 40 meter hoge vuurtoren of bijvoorbeeld genieten van een van de 11 strandvilla’s met luxe voorzieningen aan het witte zandstrand

Bekijk welke schepen naar Harvest Cay gaan:

 CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Captain Cruise Corendon

 

Castaway Cay

Disney’s Castaway Cay wordt alleen door de schepen van Disney Cruise Line bezocht. Schepen meren direct aan de eigen kade aan. Disney Cruise Line heeft op het eiland Castaway Cay een geweldig familie strandgebied met een waterspeeltuin voor kinderen, luxe cabana’s en veel strandoppervlakte. In een paviljoen is het mogelijk te sporten in de schaduw. Het kindergebied bevat waterkanonnen en glijbanen die uitkomen in de zee. Voor rust is er een adult-only gebied gemaakt waar alleen volwassenen mogen komen. Vervoer op het eiland verzorgt een tramlijntje en wil je actiever zijn, dan huur je fietsen.

Bekijk welke schepen naar Castaway Cay gaan:

Cruisereizen Captain Cruise

Great Stirrup Cay

Norwegians Great Stirrup Cay is van Norwegian Cruise Line, maar ook Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises kunnen er aanmeren. Cruisepassagiers moeten tenderen naar het eiland omdat het schip alleen kan aanleggen in de baai. Er zijn veel stranden, je kan er kayakken rondom het eiland of van een massage genieten. Verder zijn er een kinderwaterpark, privé hutten (cabanas) een podium voor optredens, volleybalvelden en kan je zelf een kayaktocht doen op een aangelegde rivier. Bijzonder is dat je ook een excursie kan boeken om roggen te aaien. Wist je trouwens dat je in de verte het nabijgelegen Coco Cay eiland van Royal Caribbean ziet liggen?

Bekijk welke schepen er naar toe gaan:

 CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Captain Cruise Corendon

 

Labadee

Schiereiland Labadee behoort bij Haïti en wordt bezocht door rederij Royal Caribbean, Azamara Club Cruises en Celebrity Cruises. Er is plek voor de allergrootste cruiseschepen ter wereld van Royal Caribbean. Labadee is ingedeeld in buurten (neighbourhoods) waar van alles te beleven is; stranden waar je kunt zonnebaden, sporten of lekker winkelen.

Welke schepen varen er naar toe?

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

 

Princess Cay

Eiland Princess Cay wordt door Princess Cruises en soms Cunard en Regent Seven Seas Cruises aangedaan. Het eiland is eigenlijk een lap grond van het eiland Eleuthera in de Bahama’s. Je kan er volleyballen, basketballen, watersporten zoals jet-ski’s en kayaks huren of waterfietsen. Voor de kinderen is er een apart kindergedeelte rondom een oud piratenschip. Verder zijn er een souvenirwinkeltje en locals die eigengemaakte producten verkopen.

Welke schepen varen er naar toe?

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

 

Ocean Cay MSC Marine Reserve

Privé eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve is 95 hectare groot met 3,5 kilometer aan strand over zes stranden. Het eiland heeft direct aan de kust een speciaal gebouwde ligplaats voor cruiseschepen. Er zijn diverse watersportmogelijkheden, een Bahamaans dorp met restaurants en cafe’s met lokale specialiteiten, diverse winkels en een aankomstcentrum. Alle diensten op de schepen die zijn aangemeerd, blijven daarnaast beschikbaar, inclusief het casino.

Gasten kunnen het eiland ontdekken via een netwerk van wandel- en hardlooppaden.  Families komen aan hun trekken met een speciaal strand en restaurant voor kinderen, speelplaatsen en andere kinderfaciliteiten. Verder is er een lagune, een tokkelbaan over het eiland, een paviljoen voor feesten en bruiloften en speciaal voor MSC Yacht Club gasten een spa en privé-bungalows. Dit alles omgeven door meer dan 80 inheemse bomen, grassen, bloemen en struiken.

Welke schepen varen er naar toe?

Cruise Online Sunweb

Sir Bani Yas Eiland

MSC heeft een tweede eiland, voor cruises in de Emiraten. Het Sir Bani Yas Eiland is een 1,5 kilometer lang eiland, gelegen voor de zuidwestkust van Abu Dhabi en is tot een echte strandbestemming ontwikkeld. Gasten kunnen een gehele dag genieten van dit tropische paradijs.

Cruise Online Sunweb

Lees de laatste nieuwtjes over privé eilanden:

 

cruise tips

Ontspanning op een privé eiland!

10 oktober 2018

Ontspan op je privé-eiland! Wie droomt er niet van? Een eigen eiland, witte stranden voor jezelf, een briesje, heerlijke zon en honderden palmbomen. Cruisemaatschappijen spelen... lees meer...

8 Cruisetrends voor 2017 volgens CLIA

28 december 2016

De wereldwijde overkoepelende vereniging voor de cruisebranche, de CLIA, heeft acht trends voor het komende jaar verzameld die invloed gaan hebben in de cruisewereld: 1.... lees meer...

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen via een bakje thee , op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)