Cruisereiziger
Privé-eiland

Belangrijke mijlpaal in bouw nieuw privé-eiland MSC Cruises

Over exact een jaar zal volgens de huidige planning de officiële opening plaatsvinden van Ocean Cay MSC Marine Reserve, het toekomstige privé-eiland van MSC Cruises op de Bahamas. Het imposante project bevindt zich momenteel in de laatste fase. Vorige week werd een begin gemaakt met het planten van de eerste bomen op het eiland. In totaal zullen er meer dan 75.000 inheemse bomen en planten worden geplant, waaronder 60 soorten inheemse Caribische planten en bloemen die voor een tropische sfeer moeten gaan zorgen. Aansluitend start de bouw van 100 milieuvriendelijke objecten, zoals restaurants, bars en onderdak voor het personeel dat op het eiland leeft. Tevens beginnen de werkzaamheden aan de vuurtoren van het eiland, dat o.a. centraal zal staan tijdens het avondentertainment voor gasten.

Belangrijk voor de ontwikkeling van het eiland is het plaatsen van een pier waardoor cruiseschepen direct bij het eiland kunnen aanmeren. Passagiers kunnen overdag en ‘s avonds zelf op en neer lopen tussen het schip en het eiland. Het hoogtepunt van het eiland moet de toegang worden tot de oceaan. MSC Cruises is daarvoor druk bezig om de zeebodem rond het eiland weer letterlijk en figuurlijk tot leven te brengen. Hiervoor is inmiddels al meer dan 500 ton aan historische industrieel afval en schroot verwijderd. Over een jaar zullen gasten de mogelijkheid hebben om de oceaan in haar natuurlijke glorie te ontdekken door te zwemmen in de warme ondiepe wateren, te snorkelen, te duiken of een boottocht te maken naar een van de naburige verlaten eilandjes.

Passagiers kunnen relaxen bij een ondiepe waterlagune in het midden van het eiland, maar ook op de 8 stranden, elk met een eigen karakter en sfeer. De stranden worden gevormd door aragonietzand, dat bekend staat om haar witte kleur, maar ook vanwege de belangrijke rol die het vormt bij de groei van koraalrif door het instandhouden van het pH niveau van het water. MSC Cruises werkt in nauwe samenwerking met diverse milieudeskundigen en autoriteiten om ervoor te zorgen dat de beste werkwijze wordt gevolgd. Daarnaast zijn er plannen om een laboratorium te plaatsen op Ocean Cay dat klimaatbestendig koraal onderzoekt.

Ocean Cay MSC Marine Reserve opent in november 2019. Vier cruiseschepen van MSC Cruises zullen het eiland aandoen op verschillende dagen zodat het niet te druk wordt. De komende maanden zullen er meer details worden onthuld omtrent de beschikbare voorzieningen op het eiland.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!