Bouw gestart van Ponant’s poolexpeditieschip Le Commandant Charcot

Vorige week is officieel de bouw van start gegaan van het poolexpeditieschip Le Commandant Charcot van de Franse cruisemaatschappij Ponant met het snijden van het eerste stuk staal. Dit vond plaats tijdens een ceremonie op de scheepswerf van Vard, onderdeel van Fincantieri, in het Roemeense Tulcea. Oplevering van het nieuwe vlaggenschip staat gepland voor 2021. Het schip wordt speciaal ontworpen voor intensieve expedities in het poolgebied.

Le Commandant Charcot, dat volledig op LNG zal varen, is vernoemd naar de Franse ontdekkingsreiziger Jean-Baptiste Charcot, die bekend stond om zijn poolexpedities. Ponant wil hem op deze manier eren. Het schip zal worden uitgerust met de laatste technologie die de impact op het milieu minimaliseert. Daarnaast zal er een wetenschappelijk laboratorium aan boord zijn dat wordt gebruikt voor oceanografisch onderzoek tijdens expedities.

Kijk voor alle cruises bij:

Waterproof Cruises & ExpeditionsCaptain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!