Cruisereiziger
Privé-eiland

Meer details onthuld van MSC Marine Reserve

Met nog geen vier maanden te gaan tot Ocean Cay MSC Marine Reserve haar eerste gasten verwelkomt, onthult MSC Cruises vandaag meer details over het unieke privé-eiland. De visie voor het eiland is om gasten onder te dompelen in de natuurlijke schoonheid op de Bahama’s.

Ocean Cay is gebouwd naar ecologische principes -van hoe faciliteiten worden gebouwd, tot hoe het eiland wordt bestuurd en de activiteiten op het eiland. Gasten leren over de bescherming van de oceaan en belang van het behoud van koraalrif. De Bahama’s staan bekend om het prachtige blauwe water en de witte zandstranden, terwijl de oceaan in dit deel van de wereld de thuisbasis zijn van een speciaal ecosysteem dat moet worden beschermd voor de toekomst. In het kader van de ontwikkeling van Ocean Cay werkt MSC Cruises mee aan het herstel van mariene hulpbronnen, inclusief de leefgebieden in het gebied, het herstel van bedreigde koralen en de implementatie van andere instandhoudings- en onderwijsprogramma’s.

Toekomst

Om een beter inzicht te krijgen in wat er moet gebeuren en om de belangrijkste milieu-initiatieven in kaart te brengen, heeft MSC Cruises een Rapid Ecological Assessment (REA) laten uitvoeren. Eén van de prioriteiten voor MSC Cruises op Ocean Cay is het herstel van het koraal. Nu de zee rondom het eiland beschermd is  kan de zeebodem herstellen en het koraal weer gaan bloeien. Vroeger was en het een industrieel gebied dat ooit gebruikt werd voor zandafgravingen. Er zijn plannen om een koraalkwekerij aan de oostkant van het eiland op te richten in de hoop nog meer koraal te planten, met name de meer bedreigde soorten.

Het Ocean Cay-team ziet al een toename van het zeeleven en de REA identificeerde 88 verschillende soorten vis rond het eiland, kreeft, zeeschildpadden en roggen. Naast het werk voor ecosysteem van het eiland, zijn de laatste werkzaamheden in volle gang om alles af te ronden voordat de nieuwe gasten in november komen.

Bahamas, Ocean Cay MSC Marine Reserve

Geen gemotoriseerde sporten

De milieufilosofie van de Ocean Cay-gastbeleving heeft de keuze voor watersport beïnvloed en gasten zullen geen typische gemotoriseerde activiteiten kunnen doen. In plaats daarvan kan je gebruik maken van de populaire stand-up paddling (SUP) en kajakken. Voor diegenen die het onderwaterleven van dichtbij willen ontdekken, is er de mogelijkheid om een ​​snorkelexcursie op het eiland te boeken. Je snorkelt in 1,5 uur naar de nabijgelegen cay eventueel onder leiding van een gids.  Na het snorkelen worden de gasten vervolgens naar een privéstrand op de afgelegen cay gebracht om te zwemmen en te ontspannen in het water.

Voor de meer avontuurlijke gasten kan er gedoken worden met PADI-gekwalificeerde instructeurs.  Voor degenen die een voorproefje willen krijgen van het duiken kan er een Scuba Diving cursus worden geboekt waar het duiken zal plaatsvinden in ondiepe wateren.

Luxe ontspanning

Gelegen aan de noordelijke punt van het eiland op een prachtige locatie met een ongelooflijk uitzicht op de oceaan, is The Spa at Ocean Cay. Dit unieke nieuwe luxe spa-concept is exclusief voor Ocean Cay ontworpen. Het spa-aanbod houdt ook rekening met de milieuaspecten en de gebruikte producten zijn afkomstig van AVEDA, een cosmeticamerk dat bekend staat om zijn natuurlijke producten en zorg voor het milieu. Gasten die zich van top tot teen willen laten verwennen, kunnen kiezen uit verschillende massageopties en daarna ontspannen in de stijlvolle behandelkamer, luisterend naar het geluid van de golven en de bries van de oceaan. Er zullen ook verschillende fitness sessies beschikbaar zijn voor gasten die verbinding willen maken met hun innerlijke zen! Kies uit ochtendstrandyoga, SUP-yoga en yoga bij zonsondergang.

Familieplezier

Het eiland is ontworpen om een ​​gezinsvriendelijke ervaring te bieden met de Seakers Family Cove. Een paradijs voor kinderen met een ondiepe lagune om in te spelen en een prachtig zandstrand. Alle stranden van het eiland worden bewaakt door strandwachten. Het personeel van de MSC Cruises Kids Club organiseert de hele dag door activiteiten in de Seakers Family Cove. De activiteiten met de nieuwe DOREMI Explorer-mascotte zijn ontworpen om de natuur te ontdekken en er zullen eenvoudige spellen worden gedaan, zoals zandkastelen bouwen, vliegeren, speurtochten en sportieve uitdagingen voor het gezin. Er zijn speciale activiteiten voor tieners.

Het Seakers Food Court serveert Amerikaanse klassieke gerechten en speciale gerechten voor kinderen. Het buffet is inbegrepen, net als aan boord. Er zijn andere opties beschikbaar op het eiland, zoals de foodtrucks.  Gasten kunnen ook gemakkelijk terugkeren naar het schip om te profiteren van de eetgelegenheden aan boord.

Avond entertainment

Na een dag ontspannen, is een van de hoogtepunten het entertainment en activiteiten die ‘s avonds plaatsvinden. Na een prachtige zonsondergang, komt het gebied rond de iconische rode en witte vuurtoren van 30 meter tot leven. Gasten kunnen genieten van een adembenemende lichtshow aan de bar of vanaf het strand rond één van de vuurkorven. Een traditionele Junkanoo-parade zal mensen in de feeststemming brengen. Geïnspireerd door het historische Bahamiaanse festival met kleurrijke kostuums, muziek en dans.

Om ervoor te zorgen dat gasten alle informatie krijgen over Ocean Cay MSC Marine Reserve, is er een nieuwe website ontwikkeld: www.mscoceancay.com/nl-nl

Vanaf november 2019 varen alle schepen van MSC Cruises vanuit Miami naar Ocean Cay als onderdeel van de Caraïbische routes. Deze zijn boekbaar bij:

MSC Cruises Cruise Online Sunweb

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)