Cruisereiziger
BestemmingenPrivé-eiland

MSC Cruises houdt ceremonie op Ocean Cay MSC Marine Reserve

Ocean Cay MSC Marine Reserve
Ocean Cay MSC Marine Reserve

MSC Cruises heeft vandaag een ceremonie gehouden op Ocean Cay MSC Marine Reserve, gelegen ten zuiden van Bimini van de Bahama’s. Dit eiland wordt teruggebracht naar een natuurlijk paradijs exclusief voor gasten van MSC Cruises met ingang van november 2018.

Perry Gladstone Christie, de huidige minister van de Bahama’s, en Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, waren samen met andere Bahamaanse ministers en regeringsfunctionarissen aanwezig op de officiële ceremonie. Deze mijlpaal markeert de werkzaamheden waarin dit eiland met bestaande industriële infrastructuur terug zal veranderen naar haar oorspronkelijke ongerepte staat. De ontwikkeling van Ocean Cay MSC Marine Reserve is onderdeel van MSC Cruises’  9 miljard investeringsplan waarin tevens de bouw van 11 nieuwe schepen opgenomen is. Deze schepen zullen in de vaart komen tussen 2017 en 2026.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, verklaarde tijdens de ceremonie: “In samenwerking met de regering van de Bahama’s is ons doel om een ​​industriële woestenij terug te brengen naar een bloeiende omgeving voor mens en natuur. Het eiland en haar omringende wateren zullen weer teruggebracht worden naar hun oorspronkelijke staat. Daarbij zullen wij ons steentje bijdragen aan de Bahamaanse economie en zal er op lange termijn werkgelegenheid geboden worden voor de lokale bevolking.

Om te innoveren zal er een speciale ligplaats gebouwd worden welke het mogelijk maakt dat onze cruiseschepen rechtstreeks aanmeren aan Ocean Cay MSC Marine Reserve. Het eiland zal een verlenging zijn van het schip.”

Gianluca Suprani, hoofd van de Global Port Development en Shore Side Activities van MSC Cruises, voegde toe: “Gelegen op ongeveer 105 kilometer ten oosten van Miami, Florida, heeft Ocean Cay MSC Marine Reserve ongeveer een 3.500 meter lange prachtige kustlijn en kristalheldere wateren met unieke zeedieren. Het eiland heeft een aantal van het mooiste aragoniet zandstranden ter wereld. Zodra de werkzaamheden voltooid zijn, zullen de omliggende wateren weer een thuis zijn voor mooie koralen met een rijk waterleven. In het uitgebreide plan voor de landschapsarchitectuur zullen meer dan 80 inheemse Caribische bomen, grassen, bloemen en struiken opgenomen worden om het eiland te laten terug te keren naar de weelderige natuurlijke habitat. Het zal echt een exclusieve bestemming geworden voor gasten van MSC Cruises met het beste dat het Caribische gebied te bieden heeft.”

Een van de nieuwste schepen van MSC Cruises, de MSC Seaside, zal vanaf november 2018 een stop maken bij Ocean Cay MSC Marine Reserve.

Update 6 oktober 2018: De opening zal later plaatsvinden dan gepland, in 2019.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!