Disney Cruise Line opent 2e privé-eiland in 2022

Disney onthulde vorige week de plannen voor het tweede privé-eiland in de Bahama’s. Het zal op het eiland Eleuthera ontwikkeld gaan worden en Lighthouse Point gaan heten. Castaway Cay is het huidige eerste privé-eiland van Disney. Disney cruiseschepen zoals de Disney Dream en Disney Fantasy varen daar naar toe tijdens 4- tot 8-daagse cruises vanuit Port Canaveral, Miami of Texas.

“Met drie nieuwe schepen die zich de komende jaren bij onze vloot voegen, dachten we dat dit een ongelooflijke kans zou zijn om nog een unieke bestemming aan onze aanloophavens toe te voegen. We hebben overal in de Bahama’s en het Caribisch gebied gezocht naar een ideale locatie,” aldus directeur Bob Chapek.

Disney Cruise Line kocht eerder dit jaar het particuliere eiland Lighthouse Point. Bij de ondertekening van de overeenkomst met de regering van de Bahama’s zijn afspraken over het beheer en behoud vastgelegd. De bouw op Lighthouse Point begint pas nadat een milieueffectrapport en een milieubeheerplan zijn beoordeeld. Daarna zullen ze aanvaard moeten worden door de regering van de Bahama’s en zal een openbare raadpleging plaatsvinden. De bouw zou in 2020 kunnen beginnen met de voltooiing eind 2022 of 2023.

Bekijk welke cruises naar Castaway Cay gaan:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkelZeetours

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.