Cruisereiziger
Eten en drinkenExpeditiecruisenKinderenPrivé-eiland

8 Cruisetrends voor 2017 volgens CLIA

Royal Caribbean - Flow Rider
Royal Caribbean

De wereldwijde overkoepelende vereniging voor de cruisebranche, de CLIA, heeft acht trends voor het komende jaar verzameld die invloed gaan hebben in de cruisewereld:

1. Nieuwe generatie gaat het water op

Uit recent onderzoek blijkt dat de jongere generaties, inclusief de millenniumgeneratie en generatie X – meer dan tevoren het cruisen gaan omarmen. Ze waarderen het beter dan vakanties aan wal, all inclusive resorts, groepsreizen, bungalows of de camping.

2. Meer advies van de reisadviseur

De toekomstige cruisereiziger zal vaker gebruik gaan maken van de reisadviseur. Hij of zijn kan het beste de wensen van de reiziger omzetten in een cruise bij de cruisemaatschappij waar de reiziger thuis voelt.

3. Toename van vraag naar riviercruises

In 2017 zullen 7% meer riviercruiseschepen de rivieren bevaren. De cruiserederijen die aangesloten zijn bij CLIA hebben maar liefst 184 riviercruiseschepen in de vloot en verwachten in 2017 13 nieuwe riviercruiseschepen. 

Harvest Caye4. Meer privé-eilanden op cruise 

Steeds meer cruiserederijen bezitten een eigen privé-eiland. Gebleken is dat de cruisereiziger hier graag naar toe gaat en deze cruises vaak boekt. Klik hier voor een overzicht van alle privé-eilanden.

5. Nieuwe cruisepassagiers verwacht

Veel mensen blijven interesse houden in het maken van een cruise. Liefst 48% van de mensen geeft aan dat ze binnen nu en drie jaar best eens een cruise willen maken. En 85% van de mensen die al op cruise geweest zijn, zou graag nog eens binnen ditzelfde tijdsbestek willen gaan.

6. Inschepingshavens op rij-afstand

Cruisepassagiers schepen graag in op een cruiseschip dat op rijbare afstand ligt. Zo kunnen ze zelf met de auto er naar toe rijden en daar parkeren. 7 van de 10 cruisereizigers vinden dit een kostenbesparing wat loont. 75% vindt het bovendien erg handig. In Nederland zijn de voorbeelden dicht bij huis: Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam. Ook Kiel, Hamburg (Duitsland) en zelfs naar Venetië toe wordt door steeds meer mensen zelf met de auto gereden.

Chef Jonnie Boer
Chef Jonnie Boer

7. Beroemde chefs

Cruisereizigers dineren graag en vooral goed. Cruisemaatschappijen spelen hierop in door samen te werken met beroemde chefs.  Het bekendste Nederlandse voorbeeld is de samenwerking tussen Holland America Line en Jonnie Boer, driesterrenchef van de Librije uit Zwolle.

8. Grote vraag naar expeditiecruises

Nog nooit eerder is er zoveel vraag geweest naar expeditiecruises. Vooral de expeditiecruises naar het nog ongerepte Antarctica zijn snel uitverkocht. Je moet wel even sparen voor deze vrij dure cruises.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)