Cruisereiziger
BestemmingenPrivé-eiland

Royal Caribbean investeert komende jaren in privé-eilanden

Royal Caribbean International zal de komende jaren miljoenen investeren om haar cruisepassagiers nog meer aan te kunnen bieden. In september 2018 zal de rederij allereerst haar privé-eiland CocoCay in de Bahama’s gaan vernieuwen.  Cococay is het eerste eiland dat onderdeel uitmaakt van Perfect Day Island Collection. Er wordt totaal 200 miljoen dollar geïnvesteerd in het transformeren van het eiland. Dit exclusieve eiland wordt de ultieme familie bestemming in de Caribbean.  

Hoogtepunten op dit eiland worden onder andere:

  • Thrill Waterpark – biedt twee watertorens met wel 13 glijbanen. De grootste hoeveelheid glijbanen in welk Caribisch waterpark dan ook. Een van de glijbanen is de 40 meter hoge Daredevil’s Peak, en is daarmee de hoogste waterglijbaan in Noord-Amerika. Ook biedt het waterpark het grootste golfslagbad in de Caribbean en een kindvriendelijk zwembad.
  • Oasis Lagoon – Het grootste zoetwaterzwembad in de Caribbean met een bar en ligstoelen in het zwembad.
  • Een 490 meter lange zip line, die kriskras over het eiland loopt tot op 15 meter hoogte met een waterlanding
  • Een helium ballon, omgedoopt tot Up, Up and Away, gaat tot 140 meter boven grondniveau en biedt zo het hoogste uitzicht punt over de Bahama’s.
  • Twee special ontworpen stranden– Chill Island voor de ultieme ontsnapping naar het strand. Compleet met glashelder zeewater en witte poeder stranden. Deze stranden zijn uitgerust met meer dan genoeg strandhuisjes en ligbedden om heerlijk te ontspannen. Voor de sportieve reiziger is er South Beach met volleybal, strand basketbal, voetbal, paddle boarding of kajakken in een kajak met glazen bodem!
  • De exclusieve Coco Beach Club, zal hoogwaardige ervaringen bieden met de eerste cabanas op water in de Caribbean.

Royal Caribbean schepen die vertrekken uit New York, Maryland en Florida zullen aanmeren bij Cococay. De transformatie van het eiland zal beginnen in september 2018. Eerst zal begonnen worden met het bouwen van een nieuwe pier. In de lente van 2019 zal het merendeel van de vernieuwde faciliteiten open zijn. In november 2019 volgt dan als laatste de Coco Beach Club. Verder zullen de andere nieuwe eilanden uit de Perfect Day Island Collection in Azië, Australië en Caribbean later aangekondigd worden.

“Onze schepen zijn al een ervaring op zich, maar onze bestemmingen zijn een net zo belangrijk onderdeel van een cruise vakantie,” verkondigt Michael Bayley, Directeur en CEO, Royal Caribbean International. “Wij introduceren de Perfect Day Island Collection om de meest gedenkwaardige vakantie te creëren voor onze gasten”

Royal Caribbean biedt nieuwe innovaties op ieder dek

De recent aangekondigde ontwikkelingen, onder andere de nieuwe mobiele app en vernieuwde technologieën in de hutten, kostte in totaal van 900 miljoen dollar. Dit modernisatie project is omgedoopt tot Royal Amplified.

Twee cruiseschepen, Mariner of the Seas en de Navigator of the Seas, zullen na hun modernisering beide 4- en 5-daagse cruises aanbieden in het Caribisch gebied en naar CocoCay. In 2019 zullen beide schepen deel uitmaken van het Perfect Day at CocoCay programma.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger