Cruisereiziger
AccommodatieBinnenhutBuitenhutBuitenhut met balkonFamiliehutSuite

Nieuw Statendam krijgt meer hutten en herontworpen Pinnacle Suite

Het volgende nieuwe cruiseschip van Holland America Line, Nieuw Statendam, zal worden uitgerust met 8 extra hutten ten opzichte van haar zusterschip Koningsdam. Het gaat om 5 buitenhutten en 3 binnenhutten, waardoor het totaal aantal hutten aan boord uitkomt op 1.339 voor een totale capaciteit van 2.666 passagiers. Naast de uitbreidingen worden de hutten in enkele categorieën van top tot teen opnieuw vormgegeven. De rederij heeft hiertoe besloten op basis van feedback van gasten en eigen bevindingen op het eerste schip in de Pinnacle-klasse.
Een van de meest opvallende verbeteringen is de nieuw ontworpen Pinnacle Suite, de grootste op de Nieuw Statendam. Het heeft een open ontwerp met de woon- en eetkamer in een grote ruimte. De suite beschikt ook over een aparte slaapkamer, een walk-in closet en een eigen balkon met bubbelbad. Alle suite-gasten hebben daarnaast toegang tot een verbeterde Neptune Lounge, een privé-vertrek waarbij de lounge is vergroot voor meer zitplaatsen en meer ramen. Ook 32 buitenhutten voor families zijn opnieuw ingericht om meer leefruimte te creëren.
De Nieuw Statendam wordt op dit moment gebouwd op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Marghera. De oplevering van het schip staat gepland op 1 december 2018.

Interesse in cruisen met de Nieuw Statendam? Vraag een offerte aan bij:

ANWB  Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!