Cruisereiziger
Privé-eiland

MSC Cruises gaat voor doorontwikkeling privé-eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve

MSC Cruises heeft woensdag een nieuw programma aangekondigd voor de doorontwikkeling van infrastructuur voor haar privé-eiland / zeereservaat, Ocean Cay MSC Marine Reserve, op de Bahama’s. Het memorandum van overeenstemming werd ondertekend tijdens een ceremonie in Bimini op dinsdag 21 november in aanwezigheid van premier Philip Davis, vice-premier, minister van Toerisme, Investeringen en Luchtvaart Chester Cooper en andere overheidsfunctionarissen.

De extra investering voor het eiland blijft trouw aan de oorspronkelijke visie om op lange termijn een positieve impact te hebben op zowel het milieu als de lokale gemeenschappen. Het project zal aanzienlijke voordelen hebben voor de Bahamaanse economie en zal banen scheppen voor de bouwwerkzaamheden en voor de lange termijn voor Bahamanen die op het eiland zullen werken.

Er worden ook extra verbeteringen aangebracht voor de passagiers, nieuwe accommodaties en faciliteiten voor het personeel en verbeteringen aan de operationele, technische en milieu-infrastructuur.

MSC Cruises transformeerde Ocean Cay van een industrieel zandafgravingsterrein in een zeereservaat en privé-eilandbestemming die in 2019 werd geopend.

 

Extra faciliteiten

De faciliteiten voor gasten worden verbeterd met de introductie van excursiecentra ter ondersteuning van watersportactiviteiten en eilandtours, een duik- en snorkelcentrum, extra eet- en drinkgelegenheden en andere aanvullende faciliteiten.

Het MSC Foundation Marine Conservation Centre wordt gebouwd als uitvalsbasis voor biologen, koraalrifdeskundigen en studenten. Het zal ook interactieve paviljoens, een conferentieruimte en koraalreservoirs huisvesten en passagiers de mogelijkheid bieden om te leren over het belang van het mariene ecosysteem en de noodzaak om de oceanen van de wereld te beschermen.

Het eiland is de thuisbasis van het ‘Super Coral’ programma van de MSC Foundation, dat wordt gezien als een belangrijke bijdrage aan het huidige inzicht in de veerkracht van koraalriffen in de hele regio.

De MSC Foundation steunt postdoctorale studentenprogramma’s die zijn ontworpen om veranderingen in de thermische veerkracht van koraalriffen in de westelijke tropische Atlantische Oceaan te onderzoeken en te beperken. De Ocean Cay-koraalkwekerijen wemelen van gezonde, jonge, inheemse koraalsoorten die riffen bouwen en die ernstig bedreigd worden, wat hoop biedt voor het herstel van deze kwetsbare ecosystemen.

Zonnepark

Het project omvat ook de installatie van een derde zonnepark als onderdeel van MSC Cruises’ doel om netto nul broeikasgassen uit te stoten voor Ocean Cay, een geavanceerde afvalwaterzuiveringsinstallatie en een landschapsarchitectuurplan om de duurzame omgeving van het eiland te diversifiëren en te ontwikkelen met inheemse en adaptieve bomen, grassen en struiken om erosie tegen te gaan, de vegetatie te verbeteren en de gezondheid van het ecosysteem te bevorderen.

De nieuwe accommodatiegebouwen zullen nieuwe faciliteiten bieden voor het personeel van het eiland, waarvan het aantal zal toenemen van 150 tot 280.

MSC Cruises kondigde woensdag ook aan, als onderdeel van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en inzet om te investeren in toekomstige generaties zeevarenden, de LJM Maritime Academy en de Universiteit van de Bahama’s te steunen om de opleiding van Bahamanen die de maritieme industrie in willen te verbeteren.

MSC Cruises zal zijn grootste capaciteit inzetten op de Noord-Amerikaanse markt in het winterseizoen van 2023-24 met vijf schepen – MSC Divina, MSC Magnifica, MSC Meraviglia, MSC Seascape en MSC Seashore – die allemaal Ocean Cay aandoen.

Wil jij het privé-eiland van MSC Cruises bezoeken? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Cruise Online Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger