Cruisereiziger
Reparaties & Werfbezoek

Renovatie voor Marina in 2024 met nieuwe restaurants

Oceania Cruises laat haar 1250 passagiers tellende schip Marina in mei 2024 een grondige renovatie ondergaan. Bij de renovatie worden drie nieuwe eetgelegenheden toegevoegd: Aquamar Kitchen, de nieuwe wellness-georiënteerde eetgelegenheid die dit jaar zijn debuut maakte op Vista (zie foto hierboven); een uitgebreide ijssalon aan het zwembad met milkshakes en smoothies, inclusief inventieve smaken van ambachtelijk ijsbedrijf Humphry Slocombe; en een nieuwe casual al fresco trattoria met heerlijke Italiaanse gerechten, waaronder vers gemaakte pizza’s.

Marina is het laatste schip van de huidige vloot van Oceania Cruises dat wordt gerenoveerd en dat betekent dat de rederij nu acht nieuw gerenoveerde, ‘Better than new’ schepen heeft. Het achtste schip, Allura, zal in het voorjaar van 2025 te water worden gelaten.

“Marina is een schip ontworpen door fijnproevers, gebouwd door fijnproevers, voor fijnproevers”, zegt Frank A. Del Rio, President van Oceania Cruises. “We staan bekend om het serveren van The Finest Cuisine at Sea, en dit is niet zomaar een slogan, het is een mantra waarmee we ons bedrijf hebben opgebouwd. Eten is de basis van wat we doen aan boord van al onze schepen en wereldwijd op de bestemmingen die we bezoeken.

“Met deze opfrisbeurt krijgt Marina drie spannende nieuwe eetgelegenheden. We zijn vooral enthousiast om het Aquamar Kitchen concept uit te breiden naar Marina, na de ongelooflijke goede ontvangst van gasten sinds de onthulling aan boord van Vista in mei.”

Marina
Marina

Aquamar Kitchen

Een van de spannende culinaire toevoegingen aan de Marina is Aquamar Kitchen, een nieuw restaurant van Oceania Cruises dat wellness-geïnspireerde menu’s presenteert, met een vleugje verwennerij, dat zelfs de meest veeleisende fijnproever tevreden zal stellen. Bij het ontbijt blinken de smoothies, koudgeperste sappen en energy bowls uit, terwijl je bij de lunch kunt kiezen uit avocadotoastjes en wereldwijd geïnspireerde salades en wraps. Meer hartige opties zijn onder andere een Impossible™ burger, geelvintonijn-taco’s en een knapperige kipsandwich.

Om de wellness-geïnspireerde gerechten te weerspiegelen, zal het drankenmenu een selectie van premium, bekroonde alcoholvrije wijnen, Pierre Zero uit Frankrijk en een verfrissende collectie van mocktails gemaakt met alcoholvrije Lyre gedistilleerde dranken bevatten. Aquamar Kitchen is geopend voor ontbijt en lunch en vereist geen reserveringen en is, net als alle andere restaurants aan boord, gratis voor gasten.

Waves Grill verandert ‘s avonds in trattoria

s Avonds verandert Waves Grill in een al fresco trattoria met vers gemaakte pizza’s, sappig gegrilde Italiaanse specialiteiten, pittige dry-rubbed kippenvleugels, verleidelijke salades, rozemarijn focaccia met weelderige burrata en overheerlijke desserts.

Voor gasten met een zoetekauw is er de hele dag door een ijssalon op het zwembaddek. Gevuld met favoriete smaken, waaronder opties van Humphry Slocombe, plus milkshakes en smoothies, zal het gasten zeker verleiden tot een middagje aan het zwembad.

De kenmerkende combinatiediners van Oceania presenteert de rederij in Privée, Marina’s exclusieve privé-eetruimte. Deze intieme locatie zal gastheer zijn voor culinaire liefhebbers voor de al lang bestaande favoriete combinatiemenu’s van La Reserve, waaronder het Odyssey Menu en de Dom Pérignon Experience.

Vernieuwingen

Naast de drie nieuwe eetgelegenheden worden de privé- en openbare ruimten van Marina opgefrist om een stralende nieuwe ambiance te tonen. Alle suites in de bovenverdieping krijgen een nieuwe look, worden lichter, helderder en lijken nog ruimer dankzij slim ontworpen nieuwe functies. Het klassieke steakhouse Polo Grill krijgt ook nieuw tapijt, stijlvolle raambekleding en een fris ontwerp van de stoelen.

De Penthouse Suites krijgen een volledige renovatie met op maat gemaakte meubels en nieuwe kasten om de opslagruimte voor gasten te vergroten, plus nieuwe tapijten en bekleding, vernieuwde moderne verlichting en handige details zoals meer stopcontacten en USB-poorten. Elke Penthouse Suite heeft een strak gerestylede badkamer, met kenmerkend Italiaans marmer, veel laderuimte en ruime douches, die de elegante residentiële luxe bieden waar Oceania Cruises bekend om staat.

Favoriete openbare ruimtes zoals Martinis, Horizons, de Grand Dining Room en de bibliotheek krijgen vernieuwingen met pluche nieuwe tapijten en opgefriste bekleding, die een vernieuwd gevoel van grandeur weerspiegelen terwijl de home-away-from-home sfeer behouden blijft.

Het vernieuwde schip zal debuteren op 18 mei 2024.

Boek je Oceania Cruise bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger