Cruisereiziger
CruiseterminalPrivé-eilandRoutewijziging

Schade aan privé-eilanden door Dorian wordt onderzocht

Storm Dorian in het Caribisch gebied hield de Bahama’s en Florida in zijn greep. Inmiddels zijn de havens in Florida zoals Miami, Port Everglades en Port Canaveral nabij Orlando weer open.

Dit betekent dat de meeste cruiseschepen die de havens van Miami niet in konden hun reguliere cruises weer proberen op te pakken. Passagiers bleven tijdens de sluiting van de havens bij de meeste cruises twee dagen langer aan boord. Door de latere ontscheping zijn de cruises die daarna zouden starten allemaal ingekort. Het gaat om cruises van o.a. de MSC Armonia, Carnival Horizon en Carnival Victory. Ook Royal Caribbean heeft inkortingen. Je kunt ze hier nalezen.

Hulp

Royal Caribbean heeft 1 miljoen dollar hulp toegezegd en heeft haar eigen GO hulpteam opgeroepen. Deze vrijwilligers laden hulpgoederen op cruiseschepen zoals generatoren, schoon water, lakens en wat verder nodig is en leveren deze direct af op de Bahama’s. Norwegian Cruise Line Holdings waaronder Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas vallen, heeft eveneens 1 miljoen dollar toegezegd.

Disney’s Castaway Cay

Het eiland van Disney Cruise Line is redelijk ongeschonden door de storm heen gekomen. Moederbedrijf The Walt Disney Company maakte bekend dat zij 1 miljoen dollar doneren aan organisaties die de Bahama’s weer helpen opbouwen. Bovendien worden familieleden van medewerkers uit de Bahama’s extra geholpen door Disney.

Coco Cay

Het privé-eiland van Royal Caribbean werd op 28 augustus geëvacueerd. Alle 400 medewerkers zijn van het eiland afgehaald. De rederij kan de schade aan het eiland niet goed beoordelen omdat zij de schade alleen via webcams zagen. Een team is onderweg naar Coco Cay. Hopelijk kan het eiland weer open op zondag 7 september, maar alleen als voor alle 400 lokale mensen goed onderdak geregeld is, aldus de rederij.

Half Moon Cay & Grand Bahama

Carnival Corporation (waaronder 9 rederijen vallen: Carnival Cruise Line, Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn, AIDA Cruises, Costa Cruises, Cunard, P&O Cruises (Australia & UK) )heeft toegezegd de projecten waaraan momenteel gewerkt wordt, te blijven doen en uiteraard ook het eventueel herstelwerk op de eilanden. Carnival directeur Arnold Donald: “Het was erg emotioneel om de reportages te zien over de impact van orkaan Dorian in de afgelopen paar dagen. Ons hart gaat uit naar degenen die vrienden en geliefden hebben verloren en wier huizen en bedrijven zijn vernietigd of beschadigd.”  Carnival Corporation voorzitter Micky Arison geeft 2 miljoen dollar namens de Carnival Foundation, samen met de stichting van hem en zijn vrouw, de Micky and Madelaine Arison Family Foundation.

MSC Ocean Cay Marine Reserve

MSC laat weten dat het nog te openen eiland niet te zeer gehavend is. De 120 werkmensen die bezig waren op het eiland, zijn geëvacueerd en zullen donderdag terugkeren naar het eiland. Via de webcams heeft MSC geen grote schade kunnen zien. De arbeiders gaan na donderdag aan de slag om de laatste werkzaamheden af te maken voor de grote opening in november.

Hevige stormen en orkanen komen in het Caribisch gebied vaak voor tijdens het Hurricane season dat loopt van 1 juni tot eind november. De piek ligt zo tussen half augustus en eind september.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)