Viking Cruises gaat voor wereldrecord langste cruise ooit

Viking Sun gasten hebben wellicht een wereldrecord te pakken. De 930-passagier Viking Sun vertrok op 31 augustus voor een 245-daagse wereldcruise. Deze cruise zal zes continenten, 51 landen en 111 havens bezoeken. Wanneer de Viking Sun in mei 2020 in Londen terugkeert, heeft het cruiseschip de langste wereldreis ooit gemaakt. Dan komt het in aanmerking voor een Guinnes wereldrecord vermelding als de ‘langste ononderbroken passagierscruise’.

Tijdens de cruise verblijven de cruisereizigers in 23 steden ook ‘s nachts zodat zij twee of drie dagen kunnen genieten van bijvoorbeeld New York, Puerto Rico, Buenos Aires, Tahiti en Manilla.

De Viking Sun was destijds het vierde nieuwe schip in de vloot. De wereldcruise duurt 8 maanden en gaat onder andere naar Scandinavië, Caribisch gebied, Zuid Amerika en de verre tropische eilanden in de Pacific. Daarna cruist het schip langs Australië, Azië en via de Middellandse Zee naar Europa. Gasten betalen rond de €77.000 wanneer zij het volledige traject meevaren. Ze ontvangen in elke haven een gratis excursie en gratis wifi. Bij Viking zijn de fooien inclusief en drankjes bij de maaltijden.

Wil je meer weten over wereldcruises? Lees ook eens Bestemming Wereldcruises.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)