Bestemming: Wereldcruises

Bucketlistbestemming: op wereldcruise

Elk jaar in januari starten de wereldcruises. Met je eigen cruiseschip een reis maken van 3 maanden over de zeeën van de wereld. Een aantal rederijen biedt wereldcruises aan, maar waar moet je op letten?

Wanneer boek je een wereldcruise?

De meeste wereldcruises starten in januari. Vanwege de grote belangstelling is het aan te raden om zeer vroeg te boeken. Wil je mee op een wereldcruise in januari volgend jaar? Dan is het gewenst om een jaar tot anderhalf jaar van te voren te boeken. Bovendien geven de rederijen mooie extra’s weg. Een vroegboek korting, fooien, een boordtegoed of zelfs alle medische faciliteiten aan boord gratis gedurende de reis (bijvoorbeeld Oceania Cruises).

Lastminute boeken is ook mogelijk. Helaas is bijvoorbeeld de keuze voor de hut beperkter (misschien zijn er alleen nog maar binnenhutten) of liggen de overgebleven hutten op wat minder goede locaties op het schip. Het is zeker de moeite waard om te informeren. Let er wel op dat je tijdig je visums binnen hebt!

Visums

Neem ruim de tijd om alle visums aan te vragen. De rederij verzorgt over het algemeen deze visums niet voor je. Sommige visums kan je online lang van te voren aan vragen, andere visums zul je onderweg digitaal moeten aanvragen omdat ze anders verlopen. We geven je tips op onze visumpagina. 

Welke route?

Een wereldcruise duurt gerust 3 maanden. Ook zijn er cruises van 6 maanden. Je kunt er vanuit gaan dat alle wereldzeeën worden aangedaan. Niet iedere wereldcruise doet overigens dezelfde steden aan of bezoekt hetzelfde werelddeel. Het is bovendien soms mogelijk om deeltrajecten te boeken wanneer het schip niet volgeboekt is.

Waar vertrek je?

Voor Nederlandstaligen is het handig dat veel wereldcruises starten in het Britse Southampton. Goed bereikbaar per vliegtuig of per bus. Diverse cruisereisbureaus bieden zelfs voor de wereldcruise-passagiers een bus aan die vanuit Nederland naar Southampton rijdt, zodat alle koffers gemakkelijk mee kunnen.

Costa Cruises en MSC Cruises vertrekken gemakkelijk vanuit Genua of Savona. Andere vertrekhavens liggen voornamelijk in Noord-Amerika zoals Miami, Fort Lauderdale (beide Florida) of Los Angeles (Westkust).

Welke schepen varen wereldcruises?

Een klein aantal rederijen biedt wereldcruises aan, van driesterren+ tot luxe zessterren rederijen. De rederijen kiezen vaak voor wat kleinere tot middelgrote schepen.

3***+/4****+: beschikbare jaren staan vermeld

 • AIDA Cruises – 2022/2023 en 2023/2024
 • Costa Cruises – 2023
 • Cunard
 • Fred. Olsen Cruise Lines – 2023 – 2024
 • Holland America Line – 2023 – 2024
 • Phoenix Reisen – 2023 – 2024
 • Princess Cruises  -2023 – 2024
 • P&O Cruises – 2023 – 2024
 • Royal Caribbean – Nieuw in 2023/2024!
 • MSC Cruises – 2023 (2x) + 2024

5*****(+)

 • Azamara – 2024 
 • Oceania Cruises – 2023
 • Crystal Cruises – 2023
 • Regent Seven Seas Cruises -2023 – 2024
 • Seabourn – 2024
 • Silversea – 2023

Wat kost een wereldcruise?

Een wereldcruise is uiteraard niet goedkoop. Een drie-sterren schip, viersterren of hoger, maakt voor de prijs zeker uit. Een drie-sterren(+)schip kost gemiddeld €100 per dag (binnenhut), vier-sterren gemiddeld vanaf €120 per dag, vijf-sterren (en hoger) schepen vanaf €180 per dag. Deze prijzen gelden voor binnenhutten. Een hogere categorie hut kost uiteraard meer.

Houd er rekening mee dat bovenop deze prijzen de fooien, drankjes en (vele) excursies komen. Deze kunnen zoals eerder genoemd in de prijs zijn inbegrepen of als cadeau zijn gegeven.

Tip: bij vroeg boeken zijn de ‘goedkoopste’ hutten beschikbaar. 

Verkrijgbare wereldcruises

Lengte >
>100 dagen
>110 dagen
>120 dagen
>130 dagen
>180 dagen
Jaar >
2022
2023
2024
2025
2026
2027
Rederij >
AIDA Cruises
Azamara Club Cruises
Costa Cruises
Crystal Cruises
Cunard
Fred. Olsen Cruise Lines
Holland America Line
MSC Cruises
Oceania Cruises
Phoenix Reisen
Princess Cruises
Regent Seven Seas Cruises
Royal Caribbean
Royal Caribbean Int.
Seabourn
Silversea
Silversea Cruises

Interesse in andere cruises? Kijk ook eens bij:

Top AanbiedingenKorte CruiseExpeditie Rivier RepositioningWereldcruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)