Bestemming: Wereldcruises

Elk jaar in januari starten de wereldcruises. Met je eigen cruiseschip een reis maken van 3 maanden over de zeeën van de wereld. Een aantal rederijen biedt wereldcruises aan, maar waar moet je op letten?

Wanneer boeken?

De meeste wereldcruises starten in januari. Vanwege de grote belangstelling is het aan te raden om zeer vroeg te boeken. Wil je mee op een wereldcruise in januari 2017? Dan is het gewenst om een jaar tot anderhalf jaar van te voren te boeken. Bovendien geven de rederijen mooie extra’s weg. Een vroegboek korting, fooien, een boordtegoed of zelfs alle medische faciliteiten aan boord gratis gedurende de reis (bijvoorbeeld Oceania Cruises).

Lastminute boeken is ook mogelijk. Helaas is bijvoorbeeld de keuze voor de hut beperkter (misschien zijn er alleen nog maar binnenhutten) of liggen de overgebleven hutten op wat minder goede locaties op het schip. Het is zeker de moeite waard om te informeren.

Welke route?

Een wereldcruise duurt gerust 3 maanden. Je kunt er vanuit gaan dat alle wereldzeeën worden aangedaan. Niet iedere wereldcruise doet overigens dezelfde steden aan of bezoekt hetzelfde werelddeel. Het is bovendien soms mogelijk om deeltrajecten te boeken wanneer het schip niet volgeboekt is.

Waar vertrekken?

Voor Nederlandstaligen is het handig dat veel wereldcruises starten in het Britse Southampton. Goed bereikbaar per vliegtuig of per bus. Cruisereisbureau Reader Offers biedt zelfs voor de wereldcruise-passagiers een bus aan die vanuit Nederland naar Southampton rijdt zodat alle koffers gemakkelijk mee kunnen. Costa Cruises vertrekt gemakkelijk vanuit Savona of Marseille. Andere vertrekhavens liggen voornamelijk in Noord-Amerika zoals Miami, Fort Lauderdale (beide Florida) of Los Angeles (Westkust).

Welke schepen?

Een klein aantal rederijen biedt wereldcruises aan, zoals Cunard, Costa Cruises, Holland America Line, Princess Cruises, P&O Cruises, Fred. Olsen Cruise Lines, Oceania Cruises, Crystal Cruises en Silversea.

Een wereldcruise is uiteraard niet goedkoop. Een driesterren schip, viersterren of hoger, maakt voor de prijs zeker uit. Een driesterren(+)schip kost gemiddeld €100 per dag (binnenhut), viersterren gemiddeld vanaf €120 per dag, vijfsterren (en hoger) schepen vanaf €180 per dag. Deze prijzen gelden voor binnenhutten. Een hogere categorie hut kost uiteraard meer.

Houd er rekening mee dat bovenop deze prijzen de fooien, drankjes en (vele) excursies komen. Deze kunnen zoals eerder genoemd in de prijs zijn inbegrepen of als cadeau zijn gegeven.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​