Cruisereiziger
Wereldcruise

Rond de wereld: MSC Cruises opent verkoop voor de Wereldcruise 2026

MSC Cruises heeft de verkoop geopend voor de MSC World Cruise 2026 met een boeiende nieuwe route aan boord van de MSC Magnifica inclusief inschepingsopties vanuit vier Europese havens – Civitavecchia voor Rome, Genua (Italië), Marseille (Frankrijk) en Barcelona (Spanje) op respectievelijk 4, 5, 6 en 7 januari 2026. De MSC Wereldcruise 2026 omvat 119 dagen met 47 havens in 32 landen.

De rederij heeft bovendien zeven overnachtingen in plaatsen die je niet mag missen en lange dagen in alle andere aanloophavens tijdens deze reis van je leven. De vier maanden durende cruise legt 36.000 zeemijlen af, waarbij de evenaar twee keer wordt overgestoken, en bezoekt veel bestemmingen die op veel bucketlists van de gasten zullen staan. Van natuurwonderen en beroemde historische locaties tot bruisende steden en culturele trekpleisters op vijf continenten.

Frank Van Den Steen, Country Manager Benelux MSC Cruises voegt daaraan toe : “De MSC World Cruises zijn iconisch in de cruise-wereld, en heel erg in trek bij zowel ervaren als nieuwe cruise-reizigers. Het programma van MSC World Cruise 2026 staat garant voor een ongelofelijk avontuur vol spanning en emotie. De faciliteiten aan boord van MSC Magnifica zorgen daarenboven voor een onvergetelijke wereldreis in alle comfort.”

Oversteek naar Amerika: westwaartse route

De reis begint in een aantal van de beroemdste steden van Europa in Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal voordat de oversteek wordt gemaakt naar het Caribisch gebied en Midden-Amerika, waar gasten kleurrijke, bruisende steden en fascinerende landschappen zullen ervaren.

Van daaruit vaart MSC Magnifica naar de westkust van de Verenigde Staten en brengt meer dan een maand door in de Stille Oceaan met overnachtingen in San Francisco, Honolulu, Auckland en Sydney – locaties die bekend staan om hun prachtige natuur, mondaine maar relaxte steden en ongelooflijke stranden. Gasten zullen meer dan drie weken doorbrengen met het verkennen van de grote verscheidenheid aan culturen in Azië met stops in wereldberoemde bruisende steden zoals Tokio, Sjanghai en Hongkong.

Tot slot kunnen gasten nog meer cultuurrijke bestemmingen bezoeken, zoals Dubai en Oman, voordat ze via Griekenland naar huis terugkeren.


Hoogtepunten van de 2026 MSC World Cruise zijn onder andere:

  • Puerto Limon, Costa Rica: De grootste stad van Costa Rica, is het perfecte startpunt voor avontuurlijke ontdekkingsreizigers. Bij aankomst kunnen gasten aan boord gaan van een speciaal aangepaste boot die hen meeneemt door het Tortuguero-kanaal en de waterwegen die langs de Caribische kustlijn van Costa Rica lopen, met een overvloedig regenwoud vol weelderige vegetatie met orchideeën, waterlelies en kleurrijke wilde dieren zoals toekans en apen. De oudste buurten van Puerto Limon staan ook vol met Afro-Caribische cultuur, waar gasten door huizen op palen en bananen- en cassaveplantages kunnen wandelen voordat ze lokale dansers zien zwieren op Caribische ritmes.
  • San Francisco, Verenigde Staten: San Francisco is één van Amerika’s meest iconische steden in Noord-Californië en staat bekend om zijn adembenemende baai, Fisherman’s Wharf, kabelbaan en Golden Gate Bridge die het hele jaar door wordt omgeven door mystieke mist. Vanaf de pier kunnen gasten vertrekken langs de Embarcadero richting het centrum van San Francisco en dan via Market Street naar het centrum van de stad om de top van een van de Twin Peaks te ontdekken, waar ze een rustige ontsnapping uit het drukke stadscentrum en een prachtig uitzicht over de baai en het centrum zullen ontdekken.
  • Honolulu, Hawaï: De hoofdstad van Hawaï op het prachtige eiland Oahu, een topbestemming op de bucketlist van veel reizigers, is de ideale plek om te zonnebaden, te genieten van traditionele Hawaïaanse gerechten en de geschiedenis van het eiland te ontdekken. Als je twee dagen in de stad aanlegt, heb je ruimschoots de gelegenheid om verschillende historische plaatsen op het eiland te verkennen, waaronder Pearl Harbor, beroemd geworden door de Japanse luchtmachtaanval in 1941.

  • Auckland, Nieuw-Zeeland: Deze prachtige stad op het pittoreske Noordereiland van Nieuw-Zeeland staat bekend als de ‘City of Sails’ met zijn beroemde haven vol jachten. De dromerige stad biedt prachtige wijngaarden om te verkennen, een verzameling stranden om te ontspannen en spannende ervaringen zoals een bezoek aan de Waitomo Caves.
  • Sydney, Australië: Sydney is een centrum van levendige cultuur en heeft een aantrekkelijke mix van Victoriaanse gebouwen en moderne architectuur. Gasten kunnen het centrum van de stad ontdekken in de South Shore – een druk gebied aan het water met een verscheidenheid aan attracties om te verkennen, waaronder het Sydney Opera House en de uitgestrekte Royal Botanic Gardens ten oosten van Sydney Cove en de historische wijk The Rocks in het westen. Voor vertrek kunnen gasten genieten van een bezoek aan de Sydney Harbour Bridge, een van de grootste stalen bruggen ter wereld.
  • Tokyo, Japan: Tokio is een veelzijdige stad met futuristische wolkenkrabbers, historische monumenten en weelderige parken. Gasten kunnen genieten van kunst, muziek, design, winkels en theater van wereldklasse, met echt voor elk wat wils. Voor een ontsnapping aan de stad bieden de Hamarikyu-tuinen een groen contrast met de wolkenkrabbers en een bezoek aan het omgrachte keizerlijk paleis voert gasten mee naar een andere tijd.


  • Shanghai, China: Deze grote metropool doet dienst als een van de toonaangevende zakensteden in Oost-Azië, vol wolkenkrabbers, glanzende winkelcentra, prestigieuze kunstcentra en het langste metrosysteem ter wereld. Gasten kunnen genieten van de vele beroemde restaurants, designer flagship stores en de glamour van deze moderne stad.
  • Da Nang, Vietnam: Da Nang kijkt uit over de monding van de rivier Han en is een van de economische, culturele en artistieke centra van het land. Een bezoek aan het Da Nang Museum laat de geschiedenis van de omgeving zien en gasten kunnen de hoogste Boeddha in Vietnam ontdekken in de beroemde Linh Ung Pagode, bekend om de schaal en de kwaliteit van de architectuur.
  • Singapore, Singapore: De verscheidenheid aan originele etnische enclaves in heel Singapore bevat unieke cultuur en historische architectuur, van curryhuizen en slingerverkopers in Little India, kalligrafen in Chinatown en winkels met mooie kleren en curiosa in Arab Street. Old Singapore biedt ook een verscheidenheid aan musea en culturele centra om te verkennen, waaronder het National Museum dat het verhaal van Singapore vertelt, het Chinatown Heritage Center en het Baba House, dat het Baba-Nonya-erfgoed van het land viert.
  • Dubai, Verenigde Arabische Emiraten: Het turquoisekleurig zeelandschap en het warme woestijnzand van Dubai vormen de prachtige achtergrond voor enkele van ‘s werelds hoogste gebouwen en gedurfde architectuur. Gasten vinden de traditionele roots van de stad terug in levendige ouderwetse souks en ontdekken schitterende winkel- en eetgelegenheden die over de hele wereld bekend zijn.
  • Heraklion, Griekenland: De hoofdstad van Kreta staat vol met oude Griekse geschiedenis die wacht om ontdekt te worden. Het mythische paleis van Knossos en het paleis van Phaestos dienen als een juweel van de Minoïsche beschaving, rijk aan mythologie. Gasten kunnen een stap terug in de tijd zetten op deze prachtige historische Griekse bestemming.

Voordelen bij boeking

Bij deze wereldcruise zijn 15 excursies inbegrepen in de boekingsprijs. Daarnaast ook:

  • Een diner- en drankpakket is inbegrepen voor alle passagiers van de wereldcruise
  • 30 procent korting op de wasservice
  • Leden van de MSC Voyager Club op Classic niveau en hoger krijgen 5 procent korting op hun boekingsprijs. De punten die worden verdiend met de wereldcruise worden verdrievoudigd en toegevoegd aan hun account voor aanvang van de reis, waardoor ze direct waardevolle privileges en extra’s krijgen.

Bekijk deze MSC Wereldcruise 2026 snel bij:

Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)