Cruisereiziger
Wereldcruise

Princess Cruises onthult 118-daagse wereldcruise in 2026

Princess Cruises heeft aangekondigd dat haar wereldcruise in 2026 – een 114-daagse reis aan boord van de Coral Princess – 52 havens in 28 landen zal aandoen. Deze bestemmingen zijn verspreid over zes continenten. Het zijn de meeste stops ooit op een wereldcruise van Princess. De verkoop voor deze bijzondere cruise, die meer dan 35.000 zeemijlen zal afleggen, is inmiddels gestart. Cruisereizigers die vroeg boeken kunnen profiteren van diverse voordelen. De bestemmingsrijke wereldcruise biedt twee opstapopties, vanuit Ft. Lauderdale met vertrek op 5 januari 2026 en Los Angeles op 21 januari 2026.

“Deze wereldcruise in 2026 speelt in op een groeiende interesse in langere reizen met stops op meer exotische bestemmingen, en de drang om dit te doen als onderdeel van een meer all-inclusive ervaring,” zegt Terry Thornton, Chief Commercial Officer van Princess Cruises. “De wereldcruise biedt onze meest bestemmingsrijke route ooit, zodat gasten zich kunnen onderdompelen in een wereldwijde ervaring rijk aan bezienswaardigheden, oude ruïnes, unieke landschappen, wilde dieren, gastronomie, culturen en erfgoed.”

Wat is er nieuw?

Nieuwe elementen waar passagiers naar uit kunnen kijken aan boord van de 2026 Princess World Cruise zijn onder andere:

  • Inaugurele aanloop naar Boracay, een tropisch paradijs in het midden van de Filippijnen bekend om zijn prachtige stranden en resorts, een primeur voor Princess;
  • Coral Princess zal ook voor het eerst een wereldcruise maken naar Puerto Chiapas, Mexico en Ponta Delgado, Azoren;
  • Bezoek aan 52 bestemmingen, het meeste ooit aangeboden op een Princess wereldcruise, met toegang tot 45 UNESCO werelderfgoederen over de hele wereld.
  • Meer tijd in de haven met “More Ashore Late-Night” verblijven in 13 havens waaronder Singapore, Sydney en Honolulu, en een overnachting in Hong Kong.

Faciliteiten en entertainment aan boord Coral Princess

Om de passagiers kennis te laten maken met alle bestemmingen die worden aangedaan zijn er aan boord o.a. sprekers, bestemmingsdeskundigen, ambassadeurs, artiesten en theaterproducties. Een greep uit het aanbod:

  • Culturele activiteiten: Taallessen; danslessen (tango, salsa, wals en meer); handarbeid; instrumentlessen (ukelele, mandoline en penny whistles) en lokaal geïnspireerde gerechten, cocktails en wijn.
  • Bestemmingsspecifieke evenementen: Folkloristische shows met traditioneel entertainment voor verschillende havens in Honolulu, Auckland, Barcelona en Lissabon; dek- en sail away feestjes met een bestemmingsthema; trivia; en de Princess Book Club, waarbij romans worden gelezen die zich afspelen in de bezochte landen.
  • Gastdocenten: Mediterrane kunst en geschiedenis, maritieme en WOII historici en ambassadeurs van Hawaii en Māori.
De wereldcruise met de Coral Princess is boekbaar bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger