Cruisereiziger
Wereldcruise

Holland America Line kondigt 2026 Grand World Voyage aan

Holland America Line heeft haar meest ambitieuze Grand World Voyage tot nu toe aangekondigd. De wereldreis vindt in 2026 plaats met de Volendam. De 132 dagen durende cruise zal alle 7 continenten beslaan, inclusief een speciale 4-daagse Antarctica Experience. Details van deze bijzondere trip werden bekendgemaakt door Holland America Line president Gus Antorcha aan passagiers van de 2024 Grand World Voyage aan boord van de Zuiderdam, die momenteel vaart tussen Okinawa en Tokio.

Cruisereizigers op deze wereldreis zullen 47 havens in 39 landen aandoen en zo ver zuidwaarts reizen als Antarctica en noordwaarts tot Oslo, Noorwegen.

“We hebben duizenden gasten en reisadviseurs gevraagd naar hun mening over de perfecte Grand World Voyage, dus dit is misschien wel een van onze meest grondig onderzochte routes ooit voor een wereldcruise,” zegt Antorcha. “Deze route bevat bestemmingen waarvan we weten dat gasten ze geweldig vinden, vol met memorabele momenten en overnachtingen. We bezoeken doelbewust minder havens om meer tijd te hebben om de bestemmingen die we bezoeken te verkennen en om een reis te creëren die niet gehaast aanvoelt.”

boek je vakantie bij de ANWB
 

Hoogtepunten van de 2026 Grand World Voyage zijn:

  • 132-daagse reis. Vertrek 4 januari 2026, retour vanuit Fort Lauderdale;
  • Volendam vaart zuidwaarts langs de oostkust van Zuid-Amerika, steekt de evenaar over en vaart naar Antarctica. Ze zet koers naar Paaseiland voordat het de eilanden van de Stille Zuidzee doorkruist op weg naar Australië.  Het Great Barrier Reef, Singapore en de Malediven worden verkend. ,Alexandrië, Egypte wordt aangedaan voor een overnachting waarna het Middellandse Zeegebied en Noord-Europa worden bezocht met afsluitend de oversteek van de Atlantische Oceaan;
  • 47 havens in 39 landen verspreid over 7 continenten;
  • 9 overnachtingen in havens: Rio de Janeiro, Brazilië; Papeete, Tahiti; Sydney, Australië; Bali, Indonesië; Singapore; Malé, Malediven; Safaga (Luxor) en Alexandrië (Caïro), Egypte; en Lissabon, Portugal;
  • 5 late afvaarten in havens: Bahia d’ Opunoha, Frans Polynesië; Colombo, Sri Lanka; Civitavecchia (Rome), Italië; Oslo, Noorwegen; San Juan, Puerto Rico;
  • Bijzondere momenten: 4-daagse Antarctica Experience, ‘scenic cruising’ door Chileense fjorden, een bezoek aan Paaseiland gevolgd door ‘scenic cruising’ langs Pitcairn Island, een bezoek aan Bordeaux in combinatie met ‘scenic cruising’ door de monding van de Gironde.
Interesse in een wereldcruise van Holland America Line? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

ANWB CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!