Cruisereiziger

Hamburg

Hamburg

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan bij een van de twee grootste cruiseterminals. Er zijn er in totaal vier: 1) Steinwerder: in de industriële haven van de stad. Deze terminal wordt voornamelijk voor in- en ontschepen gebruikt. Veel mogelijkheden voor parkeren. 2) Hafencity: dicht bij het centrum in de wijk met oude opgeknapte pakhuizen en maritieme geschiedenis 3) Altona cruiseterminal: ligt buiten het centrum van de stad. 4) Überseebrücke: voor zeilschepen en expeditieschepen. Ligt dichtbij de stad. Uitstekende informatie over de terminals vind je hier.

Afstand naar stad

Vanaf de (3) Altona cruiseterminal is het ongeveer vijf kilometer naar het centrum van de stad waar bijvoorbeeld het Alstermeer ligt. Er zijn een aantal opties om in het centrum te komen: met de shuttlebus, met de bus van het openbaar vervoer, veerboot of met de fiets.
  • Een taxi kost ongeveer ca. €8-10
  • De veerboot (nr 61 of 62) vertrekt naast het cruisecenter en vaart naar halte Landungsbrücken, een enkeltje is €1,40
  • De bus vertrekt aan de straat waaraan de cruiseterminal ligt. Bus nr 111 gaat naar halte Landungsbrücken, stap daar uit. Vandaar kan je lopen naar de stad of gebruikmaken van de S-Bahn die je snel naar het centrum brengt (halte Jungfernsteig of Stadthausbrücke) Voor meer info ga je naar de site van het Hamburgse stadvervoer.
Vanaf cruiseterminal (1) Steinwerder kost een taxi naar het centrum ongeveer €18-20. De rederij biedt vaak shuttlebussen aan die je naar het stationsplein brengen.

Fietsen in Hamburg

Hamburg is een vlakke stad waar het fijn is om te fietsen. In drie uur verken je de stad en hoef je niet grote stukken te lopen in deze uitgestrekte stad. Meer over de fietstour

Bezienswaardigheden/excursies

De stad Hamburg heeft een overzichtelijk oud centrum waar in de eerste plaats zeer goed geshopt kan worden. De twee Alstermeren -de binnen Alster en buiten Alster- bieden terrassen en een rondvaartboot. Hamburg is goed per fietstocht te verkennen maar ook met een van de hop-on-hop-off bussen zodat je de oude pakhuizen in de wijk HafenCity kunt bewonderen. Daar bevindt zich ook het Maritiem Museum. Museumliefhebbers kunnen de Hamburg Kunsthalle en het Hamburgs Museum bezoeken. Bezienswaardig is de oude Elbtunnel (1911) waarin voertuigen en passagiers eerst met enorme liften naar beneden getakeld worden om daarna de tunnel door te gaan. Veel schepen bieden rondvaarten vanaf de Landungsbrücken waar ook de Elbtunnel gelegen is. Op zondag is de Vismarkt een aanrader. Voor meer info over Hamburg ga je naar de toeristische dienst van Hamburg. Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:
 
Lees wat Cruisereiziger heeft gedaan in Hamburg: Blogverslag MSC Magnifica en tijdens de Hamburg Cruisedays in 2017

Met je cruise vertrekken uit Hamburg?

Hamburg is met het vliegtuig zeer goed te bereiken. Ook kan je gemakkelijk met de auto naar Hamburg en parkeren op één van de parkeerplaatsen speciaal voor cruisepassagiers. Het is erg leuk om een dag eerder naar Hamburg te gaan en te genieten van deze maritieme bruisende stad. Wij verbleven in het hippe Hotel Henri maar uiteraard heeft Hamburg keuze te over aan hotels.

Bekijk welke cruises naar Hamburg gaan of vertrekken vanuit Hamburg bij:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruisenieuws over Hamburg

Terug naar Bestemmingen – Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger