Hamburg Cruise Days 2017: record aantal cruiseschepen

Hamburg is tijdens de Hamburg Cruise Days van 8 tot 10 september dé ‘place to be’ tijdens de zesde editie van het grootste cruisefestival ter wereld. Een recordaantal van elf cruiseschepen doet Hamburg aan tijdens het evenement. Naast het entertainment op het water zoals de Grand Parade, een vuurwerkshow en de Hamburg Cruise Night, is er ook op het vasteland veel te beleven. Bezoekers hebben de mogelijkheid zich onder te dompelen in een levendig programma waar vijftien thema-eilanden en een divers entertainmentprogramma onderdeel van zijn. Dit eersteklas maritiem event, dat wederom honderdduizenden cruisefans naar de waterkant in Hamburg zal brengen, is absoluut een bezoek waard.

De cruiseschepen

Negen magnifieke cruiseschepen en twee riviercruiseschepen, dé sterren van de Hamburg Cruise Days, doen dit jaar de haven aan tijdens het maritieme evenement: de AIDAprima (AIDA Cruises), de Silver Wind (Silversea Cruises), de Norwegian Jade (Norwegian Cruise Line), EUROPA en EUROPA 2 (Hapag-Lloyd Cruises), de MSC Preziosa (MSC Cruises), de Mein Schiff 3 (TUI Cruises), de Albatros en de Amadea (Phoenix Reisen), de Sans Souci (Plantours Cruises) en de Katharina von Bora (Nicko cruises).

Hoogtepunten op het water

Het recordaantal cruiseschepen zorgt voor de grootste Grand Parade sinds de start van het event. Op zaterdagavond 9 september varen zes cruiseschepen – met de AIDAprima voorop en onder begeleiding van 24 escortschepen – de rivier de Elbe op tegen een achtergrond van vuurwerk. “Het wordt een parade die het woord ‘superlatief’ een nieuwe dimensie geeft,” zeggen organisatoren Uwe Bergmann en Katja Derow. De totale lengte van de schepen op de Elbe bedraagt 1.575 meter, met een gewicht van 502.946 bruto registerton en 17.140 passagiers die de stad vanaf het water bewonderen. “Dit maakt de parade een onvergetelijke catwalk op het water.”
Andere hoogtepunten op het water zijn de vuurwerkshow van Silversea Cruises en de Hamburg Cruise Night op vrijdag. Op deze avond is het mogelijk om een cruise over de rivier te maken op één van de talrijke passagiersschepen.

Hoogtepunten aan wal

In 2017 heeft het evenement vijftien thema-eilanden aan de waterkant, waar bezoekers kunnen genieten van een boeiend en kwalitatief hoogwaardig programma. Cruisemaatschappijen hebben bijvoorbeeld speciale promotie-acties: AIDA Cruises, premiumpartner van de Hamburg Cruise Days, is gastheer van ‘AIDA Holiday World’ met het beste uitzicht op de Elbe. Bij ‘Dinner in the Sky’ van Hapag-Lloyd Cruises genieten gasten van een exclusief menu en een adembenemend uitzicht over de haven van bovenaf. Op de Mediterranean MSC Cruises Terraces biedt een kabelballon een uniek uitzicht over de haven van Hamburg. Costa Cruises nodigt bezoekers uit de unieke Italiaanse benadering van cruises te komen ontdekken. TUI Cruises biedt een virtuele rondleiding over een cruiseschip in ‘Mein Schiff World’, terwijl cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line op hun Promenade Deck tegenover de haven laat zien wat een cruisevakantie zo speciaal maakt. Andere thema-eilanden zijn Art & Culture en Health & Fitness.

Verblijf in het hart van de Hamburg Cruise Days

Zorg dat je tijdig een hotel boekt in de stad Hamburg. Wij boekten tijdens het vorige Hamburg Cruise Days het hippe Hotel Henry maar uiteraard heeft Hamburg nog veel meer leuke hotels. Kijk voor meer details over het programma, de thema-eilanden en de deelnemende schepen op www.hamburgcruisedays.com.

Bekijk welke cruiseschepen uit Hamburg vertrekken:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)