Southampton

Terug naar Bestemmingen – Groot-Brittannië

Aanlegplaats

Cruiseschepen leggen aan in een van de vier cruiseterminals. Van Noord naar Zuid:

  • Mayflower Cruise Terminal (berth 106)
  • City Cruise Terminal (berth 101)
  • Ocean Cruise Terminal (berth 46)
  • QE2 Cruise Terminal (voor Cunard)  (berth 38 of 38,9)
City Cruiseterminal in Southampton

Afstand naar stad

De cruiseterminal City  ligt op ongeveer 20 minuten lopen van de grote winkelboulevards net buiten het stadscentrum. Andere cruiseterminals liggen wat verder weg.

Southampton als startpunt voor je cruise

Je kunt op diverse manieren naar Southampton vanuit Nederland. Tegenwoordig gaan er goede rechtstreekse vluchten (met Flybee, KLM gaat naar Londen Heathrow) naar het vliegveld van Southampton. Je kunt vervolgens een taxi nemen (20 pond) naar de cruiseterminals. Op het vliegveld wend je je dan tot de taxidesk waar je een taxi kunt bestellen. Zodra je aan de beurt bent, roept men je naam om.

Ook de trein ligt vlakbij het vliegveld. Je reist dan naar Southampton Central. De treinrit duurt hooguit 12 minuten en het kost je 3,90 pond. Er gaan talloze treinen per dag, zodat je nooit lang hoeft te wachten. Vanaf het treinstation neem je een taxi of kan je lopend (toch nog 15 minuten) naar de cruiseterminal.

Veel passagiers reizen via London naar Southampton. Met de trein is Londen (bv station London Waterloo) in 80 minuten te bereiken. 

Wil je bagage tijdelijk ergens kwijt? Klik hier voor de mogelijkheden.

Klik hier voor een kaart van de cruiseterminals naar het centrum van de stad.

Bezienswaardigheden/excursies

Southampton is vooral een in- en ontschepingshaven. De stad ademt cruise-nostalgie uit. De Titanic en Cunard vindt je overal terug. Southampton heeft een flink aantal overblijfselen van de Middeleeuwse ommuring. Een aantal musea zijn naar goed Brits gebruik gratis te bezoeken, zoals het archeologisch museum en het Maritiem Museum. Het grote winkelcentrum West Quay is hét shopping walhalla met grote winkelketens als John Lewis (warenhuis) en Marks & Spencer.

Met de goedkope lijnbus ga je naar de belangrijkste punten in de stad: Centraal station, het shopping centre West Quay, centrum van de stad en naar het begin van de ferry kades.

Excursies vanuit de cruisemaatschappijen omvatten Londen, Brighton, Stonehenge, Salisbury, Windsor Castle en vele andere bezienswaardigheden.

Tip!Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

Lees het laatste cruisenieuws over Southampton

Wil je ook cruisen vanuit Southampton? Zoek je cruise uit bij onder andere:

Captain CruiseCruisereizenCruisetravelCruisewinkelHCCZeetours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.