Cruisereiziger
Maidentrip

Queen Anne vertrokken voor haar maiden voyage

Cunard’s nieuwste schip Queen Anne is vrijdagavond vanuit haar thuishaven Southampton vertrokken voor haar historische eerste reis van zeven nachten naar Lissabon. Ze werd tijdens haar vertrek getrakteerd op een spectaculaire vuurwerkshow. Queen Anne is het vierde schip dat zich bij de Cunard vloot voegt en het 249e schip dat onder Cunard vlag vaart.

Queen Anne vertrok iets na 21.00 uur plaatselijke tijd. Duizenden toeschouwers verzamelden zich aan de kust om het vertrek te bekijken vanaf uitkijkpunten in de stad en langs het water van Southampton.

Passagiers aan boord genoten van een bijzondere ‘sail away party’. De festiviteiten gaan door tijdens de reis, waaronder een speciale ‘Maiden’ gala-avond en optredens van tenor Russell Watson. Na een stop in La Coruna komt Queen Anne op 7 mei aan in de hoofdstad van Portugal. Daarna vertrekt het schip voor een reis van 14 nachten naar de Canarische Eilanden.

Zie onderstaande video voor beelden van het vertrek van Queen Anne en de vuurwerkshow:

Interesse in cruisen met de Queen Anne van Cunard? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Sunweb CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Queen Anne vertrokken voor haar maiden voyage

  • De Queen Anne van Cunard maakt haar opwachting ook in Rotterdam op maandag 26 augustus 2024 van 08.00 tot 23.55 uur waar men overigens niet kan inschepen en dit haar Maiden Call is in de Maasstad. Wie het dus van dichtbij wilt zien hoef er dus niet de Noordzee plas voor over te gaan, maar gewoon althans van buiten te bekijken in Rotjeknor. Niet iedereen is gezegend om het schip ook van binnen te bekijken, tenzij je een scheepsbezoek aangeboden krijgt zoals…
    De Queen Anne valt ook onder de Pinnacle klasse en had het vierde schip van deze klasse voor de Holland Amerika Lijn kunnen zijn, en misschien wel Ryndam kunnen heten, zij het een maatje groter en meer dan honderdduizend ton mag wegen in tegenstelling tot haar Hollandse zuster schepen de Koningsdam, de Nieuw Statendam en de Rotterdam 7.
    Misschien is de Queen Anne wel een tikkeltje luxer en typisch British georiënteerd dan de HAL schepen, haar geboortewerf is trouwens Italiaans bij Fincantieri, maar dat zijn de laatste tijd bijna alle schepen bij de Carnival groep. Nu maar afwachten hoe de doop van deze vierde Queen zal plaats vinden en door wie…, of is Miriam ook daarbij met Marco ?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger