Carnival Cruise Line ontwikkelt nieuwe cruisehaven op Bahama’s

Carnival Cruise Line ontwikkelt in samenwerking met de overheid van de Bahama’s een nieuwe cruisebestemming op het Grand Bahama eiland. Afgelopen dinsdag ondertekenden de belanghebbenden de overeenkomst in Freeport. De nieuwe cruisehaven wordt gebouwd en geleid door Carnival Cruise Line. De haven, die nog geen naam heeft, wordt de grootste cruisefaciliteit op de Bahama’s. Er komt in ieder geval een mijl-lang wandelgebied met een strand, eettentjes, winkels en allerlei wateractiviteiten. De pier kan tegelijkertijd twee grote Carnival Cruise Line schepen ontvangen. Op jaarbasis verwacht men maximaal 1 miljoen gasten. Uiteraard verschaft de haven een economisch voordeel voor de Bahama’s doordat er veel werkgelegenheid zal ontstaan bij de bouw en daarna.

De Bahama’s zijn een populaire cruisebestemming met havens zoals Freeport en de vele privé-bestemmingen van de vele andere rederijen zoals onder andere Castaway Cay (Disney), Coco Cay (Royal Caribbean), Great Stirrup Cay (Norwegian Cruise Line) en Half Moon Cay (Holland America Line, onderdeel van Carnival).

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.