Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenKey & PlaqueMaidencall

Rotterdam verwelkomt MSC Preziosa, het vlaggenschip van MSC Cruises

Vrijdagochtend is het vlaggenschip van MSC Cruises, MSC Preziosa, voor de eerste keer aangekomen in Rotterdam. Omstreeks 08:00 uur meerde het 333 meter lange cruiseschip uit de Fantasia-klasse (139.072 brutoton) aan bij de Wilhelminakade. De bijna 4.345 passagiers hebben tot zaterdagochtend 08:00 uur de tijd om de havenstad te ontdekken voordat ze weer vertrekt. De MSC Preziosa is na een Braziliaans avontuur bezig aan een 5-daagse Noord-Europese cruise van en naar Hamburg met Zeebrugge en Rotterdam als bestemmingen.

Aangezien het ging om een zogenaamde ‘maiden call’ vond ‘s ochtends in de Sky & Stars lounge de Key & Plaque ceremonie plaats. Havenmeester Rene de Vries overhandigde aan cruisedirector Valerio Agnello het traditionele havenschildje van Rotterdam. Mai Elmar, Executive Director van Cruise Port Rotterdam, gaf vervolgens op haar beurt de symbolische sleutel van de stad aan de vervanger van de kapitein, die verhinderd was vanwege een (onverwachte) drill. Stadsdichter Derek Otte sloot de feestelijkheden af met een voordracht van een speciaal gedicht voor de MSC Preziosa.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!