Cruisereiziger
BestemmingenPrivé-eiland

Opening MSC privé-eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve verplaatst naar oktober 2018

msc-cruises-ocean-cay-marine-reserve
Ocean Cay Marine Reserve

MSC Cruises heeft bekendgemaakt dat het een privé zeereservaat eiland p de Bahamas geopend zal worden in oktober 2018 in plaats van december 2017. Eerder dit jaar startten de werkzaamheden zoals gepland op het eiland met de naam Ocean Cay MSC Marine Reserve. De opening zal op 6 oktober plaatsvinden in aanwezigheid van de premier van de Bahama’s, Perry G. Christie en andere hoogwaardigheidsbekleders.

De oorspronkelijk geplande stops aan het eiland van de MSC Seaside en MSC Divina zullen worden vervangen door een bezoek aan Nassau.

De Italiaanse rederij is voor dit project een lease-overeenkomst van 100 jaar aangegaan met de regering van de Bahamas. De komende twee jaar ontwikkelt MSC Cruises samen met de lokale autoriteiten en ecologen het eiland tot een zeereservaat. Hiermee is een bedrag gemoeid van 200 miljoen dollar.

Ocean Cay MSC Marine Reserve wordt 95 hectare groot met 3,5 kilometer aan strand over zes stranden. Volgens MSC Cruises gaat het om de ontwikkeling van het grootste eiland ooit door een cruisemaatschappij in de Caribbean. Het eiland krijgt direct aan de kust een speciaal gebouwde ligplaats voor cruiseschepen. Verder zijn er plannen voor een amfitheater met 2.000 plekken, diverse watersportmogelijkheden, een Bahamaans dorp met restaurants en cafe’s met lokale specialiteiten, diverse winkels en een aankomstcentrum. Alle diensten op de schepen die zijn aangemeerd blijven daarnaast beschikbaar.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)