Live: Genting Dream gearriveerd in Nederlandse Eemshaven

genting-dream
De Eemstocht Genting Dream

Het nieuwe cruiseschip Genting Dream van de Aziatische cruisemaatschappij Dream Cruises is maandagochtend gearriveerd in de Nederlandse Eemshaven. Het is het eindpunt van een succesvolle Eemstocht die zondag rond 13:30 uur startte op de scheepswerf van de Meyer Werft in Papenburg. Onder grote belangstelling werd het schip traditioneel met de achterkant als eerste door twee sleepboten (het eerste gedeelte) over de Eems getrokken. In de Eemshaven zullen verdere werkzaamheden worden uitgevoerd. Er zullen o.a. proefvaarten worden gemaakt naar de Noordzee.

De Eemstocht startte zondagmiddag rond 13:30 uur:

  • ca. 14:00 uur Dockschleuse (P apenburg)
  • ca. 20:00 uur Friesen-Brücke (Weener)
  • ca. 22:15 uur Jann-Berghaus-Brücke (Leer)

Maandag 19 september 2016:

  • ca. 01:30 uur aankomst bij Emssperrwerk (Gandersum)
  • ca. 03:00 uur passeren Emssperrwerk
  • ca. 03:30 uur Emden (schip draait)
  • ca. 09:30 uur Eemshaven

Op de webcam van de Meyer Werft was het begin van de tocht te volgen. De regionale Duitse televisiezender NDR bracht daarnaast een live-stream,

 


Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.