Seabourn kondigt nieuwe en unieke vaarroutes aan voor herfst-winterseizoen 2017-2018

Seabourn Sojourn
Seabourn Sojourn

Seabourn heeft haar cruiseprogramma aangekondigd voor het herfst-winterseizoen 2017-2018. Het nieuwe programma van de ultra luxe cruisemaatschappij telt 36 reisroutes naar must-see steden en verborgen plekken die voor grotere schepen ontoegankelijk zijn. De in totaal 96 cruises van 7 tot 152 dagen worden gevaren met de vier cruiseschepen in de vloot, de Seabourn Quest, Seabourn Sojourn, Seabourn Odyssey en Seabourn Encore. Laatstgenoemd schip wordt in december 2016 in gebruik genomen en biedt plaats aan 600 gasten.

“Elke bestemming die we bezoeken en elke haven die we verkennen, is zorgvuldig geselecteerd op basis van de mogelijkheden en authentieke belevenissen die ze onze gasten bieden,” zegt Richard Meadows, President van Seabourn. “Het herfst- en winterseizoen 2017-2018 wordt een van de boeiendste ooit, met een pas uitgebreide vloot die nog meer gasten de kans zal bieden de geweldige Seabourn-wereld te ontdekken.”

Vanaf de lente 2018 keert Seabourn terug naar Zuid-Afrika. Een uitgelezen kans om cruises te combineren met onvergetelijke ervaringen in de wildparken en wijnstreken van dit land, evenals culturele ontdekkingen in KwaZoeloe-Natal, de woonplaats van de Zoeloes.
Enkele hoogtepunten van de Seabourn-vloot:

Seabourn Encore – In oktober 2017 vertrekt Seabourn Encore op weg naar Australië & Nieuw-Zeeland via drie cruises: 21 dagen van Rome naar Dubai langs het Heilige Land en het Arabisch Schiereiland; 16 dagen langs het Arabisch Schiereiland en India naar Singapore; en 24 dagen van Singapore naar Sydney. Het “Down Under” programma 2017-2018 van Seabourn Encore omvat vijf 16-daagse cruises tussen Sydney en Auckland, met stops in Fiordland in Nieuw-Zeeland, Rotorua, een gebied met veel geothermische activiteit van vulkanische oorsprong, Tauranga en Otago. Op 22 februari 2018 licht het schip anker in Sydney voor een 18-daagse reis langs de kust van Queensland & het Great Barrier Reef richting Bali. Een 10-daagse cruise langs de pareltjes van de Javazee volgt. Hoogtepunten zijn onder meer Bali, Komodo, diverse havens op Java en ten slotte Singapore. Het schip keert dan terug naar Europa met een 18-daagse reis langs India en het Arabisch Schiereiland, en 19 dagen van Dubai naar Athene via het Heilig Land.

Seabourn Quest – Seabourn Quest start het herfstseizoen 2017 met vier 10-daagse cruises, “Canadian Maritimes & New England”, tussen Montreal en Boston. Tijdens een 24-daagse reis langs de Caraïbische en Braziliaanse kust gooit het schip zijn anker uit in Buenos Aires op 29 november. Dan is het schip klaar voor vier cruises naar Antarctica & Patagonië, waar je aan wal kunt gaan met een rubberboot en unieke Ventures by Seabourn kajakexcursies onder leiding van het topexpeditieteam van het schip kunt maken. Bij de tweede van deze cruisereizen, een 24-daagse Holiday-cruise van Valparaiso naar Buenos Aires, staat ook Zuid-Georgia op het programma. Na het Antarctische seizoen zet Seabourn Quest koers richting de Braziliaanse kust en het Amazoneregenwoud op een 21-daagse cruise die op 24 februari 2018 vanuit Buenos Aires vertrekt. Het winterseizoen wordt afgesloten met een nieuwe 24-daagse cruise van Manaus in Brazilië, over de Atlantische Oceaan, naar Kaapverdië en de Canarische Eilanden, voor de start van het Europese seizoen.

Seabourn Odyssey – Na de oversteek van de Atlantische Oceaan begint het herfstseizoen 2017 van Seabourn Odyssey op 30 oktober met de eerste van vier 12-daagse Caraïbische cruises vanuit Miami. Twee 10-daagse Caraïbische Holiday-cruises volgen, voordat het schip de winter van 2018 ingaat met een unieke 16-daagse cruise op ontdekking van de Westelijke Caraïben, met vertrek op 6 januari. Seabourn Odyssey biedt daarna 10 zevendaagse reizen aan tussen Bridgetown, Barbados, en Philipsburg, Sint-Maarten, met de typische Seabourn Uncommon Caribbean-belevenissen, zoals Caviar in the Surf-strandfeesten. Op 14 april neemt het schip afscheid van het westelijk halfrond en vaart het naar Lissabon, klaar voor een nieuw Europees seizoen.

Seabourn Sojourn – Na een zomer langs de kust van Alaska zet Seabourn Sojourn op 14 oktober 2017 vanuit Los Angeles koers naar het westen voor een 32-daagse rondreis naar Hawaï en Frans-Polynesië in de Stille Oceaan. Half november onderneemt het schip een 18-daagse reis langs het Panamakanaal, die eindigt in Miami. Daarna is een pauze op het droogdok van Freeport in Florida gepland. Twee Caraïbische cruises, waaronder een 12-daagse Holiday-cruise, sluiten het seizoen af. De winter van 2018 begint met een nieuwe reeks cruises waarbij bepaalde streken grondig worden verkend. Die cruises kunnen gecombineerd worden tot een nieuwe 152-daagse Exploratie van de Grote Oceanen. Cruisesegmenten zijn bijvoorbeeld een 38-daagse cruise naar eilanden in de Atlantische Oceaan en Afrika; een 36-daagse “Africa & Orchid Isles”-cruise naar Singapore met bezoeken aan havens in Zuid-Afrika en de Indische Oceaan; een 36-daagse cruise naar tropische Aziatische eilanden met aanleghavens in Zuidoost-Azië, het Noordelijk Territorium van Australië en de Filipijnse archipel; een 21-daagse reis van Hong Kong naar het Japanse Kobe langsheen Aziatische hoofdsteden; en een 21-daagse cruise op de Kuroshio-zeestroom, over de Stille Oceaan naar Alaska en Vancouver.

Alle vaarroutes, tarieven en extra info van de cruises van het herfst-winterseizoen 2017-2018 van Seabourn vindt u op www.seabourn.com.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!