Cruisereiziger

Toulon

Toulon

Aanlegplaats in Toulon

Cruise schepen leggen aan naast de jachthaven van Toulon aan kade Quai de President Pierre Fournel. Deze kade ligt nabij het centrum op hooguit een kilometer. In de cruiseterminal bevindt zich vaak een Provençaalse markt met lokale producten. De kade kan slechts 1 kleiner schip herbergen.

Is je schip groter dan wordt het schip aangemeerd aan de kade aan de overkant van de baai. Je wordt dan met tenderboten naar de jachthaven met boulevard gebracht. Hier zijn aan de kade een aantal kleine souvenirwinkeltjes.

Afstand naar stad

Je kunt lopend naar het stadscentrum. Ook is er buiten de poort een halte van een stadsbus. Lig je met je grotere cruiseschip aan de overkant van de baai, dan vaar je in 10 minuten naar de jachthaven.

Bezienswaardigheden en excursies

Bij het binnenvaren van Toulon valt het je direct op: de stad is dé standplaats voor de Franse Marine. Je ziet veel marineschepen liggen, veel onderhoudswerven. In Toulon bevindt zich dan ook de helft van de Franse vloot.

De oude stad van Toulon is de laatste jaren opgeknapt. Zoek ook ‘s morgens de lokale markt op. Het stadscentrum bevat winkels, pleinen en straten waar je doorheen kan struinen. Wil je de omgeving verkennen? Denk eens aan een tochtje met een kabelbaan (Ca 6 km) op berg Mont Faron.

Een stadswandeling kan je maken aan de hand van goudkleurige symbolen die op de straat ingemetseld zijn.

Charmante dorpjes in de buurt zijn bijvoorbeeld Le Castellet, Bormes-les-Mimosas en Cassis. Verder weg liggen ook Marseille en St. Tropez, maar houdt rekening met veel reistijd.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Kijk welke cruise naar Toulon gaat:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen MSC Cruises Stip Sunweb TUI 

Lees het laatste cruise nieuws over Toulon

Terug naar BestemmingenFrankrijk

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger