Cruisereiziger

La Romana

Terug naar Midden-AmerikaDominicaanse Republiek

Aanlegplaats

Cruiseschepen leggen aan bij de cruise terminal Casa de Campo in de Rio Dulce, gelegen aan de zuidkant van de Dominicaanse Republiek. Deze cruise terminal heeft plek voor 1 schip en het is er daarom nooit heel druk. De cruise terminal is redelijk groot, je loopt langs een paar tentjes met souvenirs naar de verzamelplaats voor de tourbussen.

La Romana wordt door verschillende cruisemaatschappijen gebruikt als in- en ontschepingshaven. De luchthaven waar je dan op vliegt kan La Romana International Airport zijn (voornamelijk chartervluchten, op 10 km), maar ook wat verder liggen zoals Punta Cana of de hoofdstad Santo Domingo.

Afstand naar het centrum

Als je met het schip aankomt, valt meteen de zee van groen op. Vanwege de regenval en het vochtige klimaat is het eiland heel groen. De stad Romana heeft ruim 190.000 inwoners en is één van de grotere steden van de Dominicaanse Republiek. La Romana is helaas wel één van de steden waar er altijd zal worden aangeraden een tour te boeken, in plaats van zelf de stad te verkennen. De reden hiervan is dat La Romana een vrij arme stad is en toeristen berichten vaak dat de stad er vervallen uit ziet en dat zij zich niet veilig voelen. De meeste passagiers zullen daarom ook een tour doen of aan boord blijven in deze haven.

Wat kan je zien rondom La Romana?

Gelukkig zijn er op het eiland, en niet heel ver van La Romana, talloze prachtige plekken en heel veel leuke excursies. Met de vertrouwde tourgidsen van jouw cruiserederij bezoek je andere mooie plekken. Er is voor ieder wat wils. De natuur op het eiland is op veel plekken ongerept en er is een overvloed aan flora en fauna. Op een uur rijden zijn er mooie stranden waar je ongestoord kunt genieten van het heerlijke weer. Net als alle andere Caribische eilanden zijn er in het Dominicaanse Republiek ook veel mogelijkheden tot snorkelen en duiken.

Omdat het land volop regenwouden heeft, is ook een zipline excursie of een dagje rondtrekken in een buggy of terreinwagen aan te raden voor de avonturiers. Zo zie je het eiland eens op een geheel andere manier.

Tot slot zijn er excursies naar schitterende oorden. Hoyo Azul, of “The Blue Hole” is een verborgen stukje paradijs in Scape Park bij Punta Cana. Met een bus rijd je er in een uurtje naartoe. Je staat eerst oog in oog met slangen en paradijsvogels en kunt hiermee op de foto. Vervolgens loop je onder begeleiding van een tourgids door een stukje regenwoud langs een pad en geniet hier van de flora en fauna. Aan het einde van het pad, ligt er in een grot een gat met helderblauw water. Het water is op het diepste punt 12 meter diep. Door het heldere water ziet dit er ijzingwekkend mooi uit.

Meer tips voor La Romana:

  • Er rijdt een toeristentreintje rond in La Romana
  • Bezoek een sigarenfabriek, bijvoorbeeld de Flor Dominica Cigar Factory
  • Loop een 2 km lange archeologische route in het National Park del Este (ca. half uur van La Romana)
  • Er zijn talloze all-inclusive resorts waar je een dag kan verblijven (wel van te voren reserveren)
  • Bezoek een natuurreservaat: het eiland Catalina is met een toeristenboot te bereiken (5 nautische mijlen)
  • Bayahibe ligt op 25 minuten en is een voormalig vissersdorp met veel strandmogelijkheden en duikmogelijkheden naar oude scheepswrakken
  • Boot- en speedboottochten langs de kust

Excursies gaan vaak naar het dorp Altos de Chavon, een nagebouwd Europees Middeleeuws dorp met amfi-theater.

Ga voor meer informatie naar de toeristische dienst van La Romana: klik hier

Cruises van/naar La Romana zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

 

Lees het laatste cruisenieuws over La Romana

Met dank aan Gert Schot en Noëlle van Trikt.

Fotocredits: Bovenste afbeelding afkomstig van het Dominican Republic Ministry of Tourism.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger