Cruisereiziger

Almeria (Granada)

Almeria (Granada)

Aanlegplaats in Almeria

Cruiseschepen leggen vrijwel naast de stad aan in de haven van Almeria. Cruise passagiers mogen lopend het terrein af. De haven is een belangrijke plek voor ferries van en naar het Afrikaanse contingent.

Afstand naar Almeria en Granada

De cruiseterminal ligt naast een grote boulevard dat later overgaat in een strandgedeelte.

Een belangrijke reden om aan te meren in Almeria is het bezoek aan de stad Granada met het Moorse paleizencomplex Alhambra. De stad Granada is met de bus in twee uur te bereiken over snelwegen.

Bezienswaardigheden en excursies

In Almeria zelf is het fort een flinke wandeling naar boven waard. Ook de stranden bieden bij goed weer veel zonplezier.

Het Alhambra-complex in Granada is dé grootste toeristische trekpleister in Spanje. Vooraf reserveren is noodzakelijk omdat er per uur maar een beperkte groep bezoekers wordt binnengelaten. Het Alhambra bestaat feitelijk uit drie gebieden. Het buitengebied Generalife met tuinen, een Moors zomerpaleis en het stadsgedeelte, dat bestaat uit de stad waar vroeger huizen stonden, torens en de verdedigingswerken. In het stadsgedeelte is de topper het bezoek aan het paleizengedeelte waar werd gewoond en administratieve kamers zich bevonden. Prachtige tuinen met veel waterloopjes en waterfonteinen zorgden dat het daar koel bleef.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Kijk welke cruise naar Almeria gaat:

Het laatste cruise nieuws over Almeria

 

Terug naar Bestemmingen – Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger