Cruisereiziger

Valencia

Terug naar Bestemmingen – Spanje

Aanlegplaats

Cruiseschepen leggen aan bij de cruiseterminal van de stad nabij de jachthaven. De haven bestaat uit een grote containerhaven die van groot economisch belang is.

Bij de terminal is een VVV kantoor die open is wanneer een cruiseschip aanmeert. Je kunt er terecht voor allerhande vragen, plattegronden, informatie over vervoer en tickets voor musea.

Afstand naar stad

De cruiseterminal ligt op een aardige afstand van de stad. Er zijn verschillende manieren om naar de stad te komen. Lopend duurt ongeveer een drie kwartier. Interessant is om eerst naar het moderne kwartier te gaan waar een aantal gedurfde bouwwerken staan. Vandaar uit is het een half uur verder lopen naar het centrum via de oude rivier.

Vanuit de cruiseterminal rijdt een shuttleservice (ongeveer 10 euro per persoon) die een verbinding onderhoudt tussen het moderne kwartier en de oude stad.

De derde mogelijkheid is om het openbaar vervoer te gebruiken, de bushaltes zijn veel aanwezig of gebruik te maken van de tram en metro. Er is ook een hop on hop off bus die verschillende routes in de stad rijdt (ca 17 euro per persoon per dag, bestel gemakkelijk vooraf!)

Tenslotte is Valencia een zeer fietsvriendelijke stad, dus het huren van een fiets is ook een optie. De gemeente biedt huurfietsen aan op bepaalde plekken in de stad waarvoor je een abonnement kunt nemen.  Je kunt ook een fietstour maken onder leiding van een Nederlandse gids of alvast vooraf in Nederland fietsen  (of tickets voor attracties)reserveren. Dat is zeker aan te raden omdat Valencia een populaire bestemming inmiddels is geworden.

Meer over de fietstourMeer over tickets

Bezienswaardigheden/excursies

Het moderne kwartier heet “Ciudad de las Artes y Ciencias” (Stad van kunsten en wetenschappen). In het gebied zijn een Imax theater, een wetenschapsmuseum en een soort dolfinarium aanwezig waar je de gehele dag kan doorbrengen.  Via de oude rivier, waar nu parken zijn gesitueerd, gaat het naar de oude stad. Bijzonder zijn de Mercado Central, een oude markthal vol met vlees, vis en groentehandelaren. Slenter rond op de pleinen en kom de kathedraal tegen of de vele museums.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Wil je ook een cruise maken naar Valencia? Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkelKrasZeetours

Het laatste cruisenieuws over Valencia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger