Cruisereiziger

Curacao

Terug naar Midden-Amerika – Aruba

Aanlegplaats

Cruiseschepen met bestemming Curaçao leggen aan ten zuiden van het eiland, heel dichtbij het centrum van de hoofdstad, Willemstad. De cruisehaven wordt momenteel (2017-2018) uitgebouwd. Er is nu plek voor 2 cruiseschepen ten zuiden, en een schip in de Sint Annabaai. Als het schip daar aanlegt, zorg er dan voor dat je op een open dek staat, want de wereldberoemde Koningin Emmabrug gaat speciaal voor jouw schip open.

Afstand naar stad

Afhankelijk van waar het schip aanlegt, sta je of meteen in het centrum (als je in de baai aanlegt) of je moet een klein stukje lopen richting het centrum. Volg gewoon de menigte door de Renaissance Mall en Rif Fort. Onderweg kom je al verschillende winkeltjes en barretjes tegen, waar het in de avond erg gezellig kan worden.

Als je hierlangs bent gelopen, kom je direct in de stad.

Bezienswaardigheden/excursies

Op 500 meter lopen kom je bij de Koningin Emmabrug, beter bekend als de Pontjesbrug. Deze brug is de enige drijvende houten draaibrug ter wereld. En dat het een drijvende brug is voel je als je er overheen loopt. De brug gaat een beetje op en neer. Als de brug opengaat klinkt er een signaal. Ben je op dat moment op de brug? Blijf dan vooral gewoon stilstaan en zorg dat je niet de dicht bij de kant staat, de brug gaat namelijk gewoon open met mensen erop.

In de wijken Punda (ten oosten van de Sint Annabaai) en Otrabanda (ten westen van de baai) vind je talloze restaurants en winkels. Bij lekker weer kan je op een terrasje genieten van het weer, de mensen en lekker eten en drinken. Als je schip pas laat vertrekt, is Willemstad een gezellige plek met veel lichtjes en gezellige muziek. Ook de Koningin Emmabrug licht volledig op in de avond. Je kunt makkelijk op eigen houtje de stad verkennen, maar je kunt natuurlijk ook een stadtour boeken bij jouw cruisemaatschappij.

Als je een dagje strand wilt, boek je een excursie of neem je een taxi naar één van de vele mooie stranden die Curacao te bieden heeft. Bijvoorbeeld Mambo Beach is een goede keus voor kinderen en volwassenen. Mambo Beach ligt ongeveer 5 kilometer buiten de stad.

Tevens populair op Curaçao zijn de snorkel-, duik- en andere watersportexcursies. Kortom, meer dan genoeg te beleven.

Bekijk welke cruises naar Curaçao gaan

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruisenieuws over Curacao

Tekst: Noëlle van Trikt