Cruisereiziger

Dubai

Dubai

Aanlegplaats

Je meert aan bij de cruise terminal Port Rashid in Dubai, waar plek is voor 7 cruiseschepen. De cruiseterminal is een groot gebouw met veel faciliteiten. Je vindt er een helpdesk met plattegronden, geldwisselkantoor, bar, lunchcafé en gratis internet. Bovendien zijn er twee shuttleservices beschikbaar (elk uur). Eentje naar de Mercato Mall en een ander naar City Center Drive. De cruise terminal ligt op 25 minuten (ca. 15 km) van het vliegveld. Er zijn genoeg taxi’s (met meter, je hoeft niet te onderhandelen) beschikbaar. Een ritje kost ongeveer 50 – 60 dh enkele reis, zo’n 15-20 dollar.

 

Afstand van je cruise naar centrum van Dubai

Met zo’n 10 minuten rijden zit je bij een winkelcentrum. Ik adviseer je om in Dubai gebruik te maken van een vervoermiddel. Wandelen is eigenlijk geen optie omdat alles ver van elkaar ligt. Neem bijvoorbeeld de hop-on-hop-off bus die een historische en een moderne route kent .v

Wat kan je doen in Dubai?

Dubai is uitgegroeid van vissersstadje naar het business centrum van het Midden-Oosten. Grote kantoorgebouwen, immense hotels, winkelcentra, overdekte skibanen, waterparadijzen etc. Verzin het, en het is gebouwd. Je kunt makkelijk gebruik maken van de hop-on-hop-off bussen met een aantal routes. Vaak bezochte attracties zijn:
  • Dubai Mall winkelcentrum mét aquarium
  • Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld van 828 meter hoog, met uitkijkplatform, restaurant, hotel, kantoren en een groot park.
  • Stranden
  • Duinsafari

Handig! Boek je excursies vooraf en goedkoper bij Getyourguide:

Lees het laatste cruise nieuws over Dubai