Cruisereiziger

Zeebrugge

Terug naar Bestemmingen – België – Antwerpen – Oostende

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan in de cruiseterminal aan de Zweedse Kaai van Zeebrugge. Er wordt door de stad of rederij soms zelf een shuttlebus beschikbaar gesteld die passagiers naar de stad brengt of naar

Afstand naar stad

Met de shuttlebus worden passagiers in de buurt van de jachthaven gebracht, naast het lichtschip de Westhinder. Vandaar uit kan Zeebrugge verder verkend worden of kan je de kusttram of trein nemen naar andere steden zoals Brugge (ong. 15 minuten). In de bus is een plattegrond verkrijgbaar met praktische informatie over de stad. (Klik hier voor de flyer)

Er is ook een wandeling mogelijk naar het station Zeebrugge Strand om vandaar met de trein verder te gaan. Dit station wordt alleen aangedaan in de zomer. In het centrum van het dorp vind je station Zeebrugge-Dorp, ga bij de uitgang van de haven naar rechts en loop tot aan tramhalte Vaart. Ga daar links en je loopt tegen het station aan. Voor een paar euro ben je in een half uur in Brugge.

Fietsen in Brugge

Een fietsexcursie in Brugge is een echte aanrader. Deze prachtige stad zit vol met leuke straatjes, pleintjes en historie. En wat dacht je van een echt Belgisch biertje? Bij deze (klik hier) fietstocht (vanaf ongeveer €30) is er eentje inbegrepen. Proost!

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

 


Bezienswaardigheden/excursies

Zeebrugge is een klein dorp met 4000 inwoners en een aardige badplaats. Zeebrugge is onderdeel van een deelgemeente die bij de stad Brugge hoort. In het centrum is een jachthaven en een oude vismijn gevestigd. Brugge is uiteraard de bestemming waar veel cruisepassagiers naar toe gaan. Met de trein is de stad goed te bereiken. In Brugge zelf is het heerlijk genieten van de vele grachten en winkeltjes.

Bekijk welke cruises naar Zeebrugge gaan of vertrekken vanuit Zeebrugge bij:

Captain Cruise

 

Voor meer info over Zeebrugge ga je naar Zeebrugge.info of klik hier voor de flyer met handige basisinformatie en plattegrond voor cruisepassagiers.

Lees het laatste cruisenieuws over Zeebrugge

 

4 thoughts on “Zeebrugge

 • Per cruiseboot komen wij 8 mei in Zeebrugge aan, waar wij met onze bagage van boord gaan.

  Ik heb gehoord dat taxi’s buiten het terminal-gebied staan en dat er een shuttle-bus is. Met mijn 82 jaar is dat gesjouw met grote, zware koffers,een probleem.
  Is er een mogelijkheid een taxi bij het schip te3 laten komen en zo ja, hoe moet dat?

  Graag van U horend, met vriendelijke groet,
  L.Horowitz

  Beantwoorden
 • Beste L. Horowitz,

  het beste is om contact te zoeken met een taxibedrijf. Er mogen 3 taxi’s per keer bij het cruiseschip om passagiers op te halen. Wellicht is er dus toch een mogelijkheid. zie ook http://bit.ly/PasqWz

  Groet Miriam

  Beantwoorden
 • Beste
  dinsdag 20 september 2022 komt mijn familie aan met ‘Mein Shiff 6’ uit Hamburg.
  Graag wil ik hen ontmoeten. Waar legt het schip aan. Is er iets in de buurt voor een kopje koffie en een WC ?
  Bedankt

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *