Cruisereiziger

Isafjordur

Terug naar Bestemmingen – IJsland & Faroer Eilanden

Aanlegplaats

Cruiseschepen leggen aan bij de kade. Bij meerdere schepen moet er getenderd worden.

Afstand naar het dorp Isafjordur

Het is slechts een kleine wandeling naar het dorpje vanaf de kade.

Bezienswaardigheden/excursies

Isafjordur is een kleine vissersplaats (circa 2600 inwoners) in het Noord-Westen van IJsland. Het is een mooi beginpunt voor een bezoek aan het Westfjorden gebied. In Isafjordur zelf is een Maritime en Heritige museum, een kleine VVV (betaald Wifi) en in een heel klein centrum enkele winkels. Naast de VVV is de mogelijkheid om fietsen te huren.

Vanuit Isafjordur kun je de Dynjandi waterval (circa 100 meter hoog) bezoeken (tocht per auto van ongeveer 1,5 uur), een spectaculaire waterval, waar je een groot gedeelte langs omhoog kunt klimmen via een pad (circa 20 minuten), om van dichtbij van het uitzicht te genieten. In de zomer zitten hier wel heel veel hinderlijke vliegen en muggen!

Ook in de buurt zijn Skrúður, de eerste kleine botanische tuin van IJsland en in Hrafnseyri in Arnarfjord in the Westfjords, het museum over Jón Sigurðsson, de voornaamste politieke strijder voor een onafhankelijk IJsland in de 19e eeuw.

Boek hier je tickets snel en goedkoper:

 

Kijk welke cruiseschepen naar Isafjordur gaan:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruisenieuws over Isafjordur

Met dank aan Jeroen voor deze informatie!

One thought on “Isafjordur

  • Vorig jaar maakte ik in augustus een veertien daagse cruise met de Nieuw Statendam naar Engeland,Schotland, IJsland en Noorwegen. Helaas konden we niet naar Isafjordur vanwege een zware stormdepressie. We zijn toen doorgevaren naar Akureyri. Nu ben ik de gemiste bestemming op de laptop aan het bekijken. Helaas zit er voorlopig geen cruise in, maar ik heb prachtige herinneringen en mooie foto’s.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *