Cruisereiziger

Amalfi

Amalfi

Cruise Aanlegplaats in Amalfi

Cruise schepen gaan in de baai van Amalfi voor anker. Met kleine tenderboten worden passagiers naar 1 van de twee pieren gebracht. Het tochtje duurt ca. 10 minuten.

Afstand naar het stadje

De tenderboten meren direct aan nabij het stadje.
Vaak zie je daardoor dat alleen de relatief kleinere cruiseschepen deze bestemming bezoeken, aangezien alle gasten met een tender van het schip naar de wal gebracht moeten worden. 

Cruise Amalfi

Bezienswaardigheden en excursies in Amalfi

Nadat je met je cruise tender gearriveerd bent, kunt je lopend het dorpje verkennen. Met een hop on hop off bus is het mogelijk om de beroemde kustweg van Amalfi te ondergaan. De bus vertrekt vanuit het plein in Amalfi en gaat naar de twee naastgelegen dorpen Maiori en Minori. De kustweg is op sommige plekken erg smal en dat vormt al een belevenis. In Amalfi staat een indrukwekkende kathedraal en zijn veel gezellige straatjes. De souvenierwinkels verkopen allerlei producten die met Limoncello te maken hebben.

Het nabij gelegen Ravello is nog pittoresker dan Amalfi. Het stadje ligt hogerop in de bergen. Een bezienswaardigheid is de Villa Rufolo (entree ca. 5 euro) waar de componist Wagner geïnspireerd raakte voor zijn opera Parsifal. Bij de zeer oude villa zijn prachtige tuinen.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Kijk welke cruise naar Amalfi gaat:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen MSC Cruises Stip Sunweb TUI 

Het laatste cruise nieuws over Amalfi

Terug naar BestemmingenItalie