Cruisereiziger

Valletta

Aanlegplaats in Valletta

Je cruise meert aan iets buiten Valletta, wat de ommuurde hoofdstad van Malta is. De cruiseterminal van Valletta biedt enkele souvenirwinkeltjes.

Afstand naar Valletta

De afstand naar de stad is in tien minuten aan te lopen. Het wandeltochtje verlangt wel enige traptreden naar het busstation van de hoofdstad. Vandaar is er een poort de stad in.

Bezienswaardigheden en excursies in Valletta en Malta

Lopend verken je Valletta  op z’ n best. Voor de geschiedenis van Malta kan je de Great Siege of Malta and the Knights of St. John bezoeken. Vergeet vooral de prachtige kathedraal St.John niet, met ingelegde marmeren vloeren en ingedeeld per gilde. Minder bekende gebouwen om te bezoeken zijn het Manoel Theatre en de kerk van St. Johns shipwreck.

Voor overige excursies op Malta kan je de lokale gele bussen nemen of een van de hop-on-hop-off bussen. Deze rijden in verschillende routes over het eiland naar o.a. de populaire stille stad Mdina en langs de kusten van St. Julians en Sliema terug naar Valletta. Reken er wel op dat deze rondes gemiddeld 2 of zelfs 3 uur duren. Twee maatschappijen zijn Malta Sightseeing (zie hieronder voor tickets) en City Sightseeing Malta. Beide maatschappijen bieden tours voor ca. 10 euro.

Een excursie van de cruisemaatschappij brengt je echter naar meer bezienswaardigheden dan je zelf kan bereizen met het lokale openbaar vervoer. Bezoek dan zeker Mdina, de blauwe grot en de tempel Hagar Qim.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Webcam Valletta cruisekade

Zoek je cruise die Valletta bezoekt:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Het laatste cruise nieuws over Valletta

 

Terug naar BestemmingenMalta

2 gedachten over “Valletta

  • TIP: Kosten bussen inderdaad 10 euro. De gele maatschappij wil nog wel eens stunten met 7,50 euro of je moet onderhandelen dan is er bij hun als snel wat af te krijgen zeker met groep.

    Beantwoorden
  • TIP 2: Wil je niet ver weg van het schip of met kinderen iets simpels leuks doen. Loop in het verlengde van de kade richting de HOPP-ON bussen opstap punt, iets door lopen heb je links een lift helemaal naar boven toe (kosten 1 euro) boven aan de lift mooi uitzicht over de haven en kan je verder daar rond lopen of door lopen weer naar beneden toe. Daar diverse kerken, forten en oude gebouwen met onder andere ook een plein met soort paleis met wisseling wacht.
    Tevens boven aan bij lift bevindt zich een fort met kanonnen. Dit is een museum, toegang 3 euro (jan. 2017)om 12 en 16 uur wordt daar geschoten met een kanon voor tijd aanduiding. kinderen (als er niet teveel zijn) krijgen een pak aan en je wordt rond geleid met dat je ook dichtbij kan staan met schieten. (wil je dat niet en geen toegang, boven het museum kan je ook staan en toe kijken, verdere afstand).

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *