Cozumel

Terug naar Midden-AmerikaMexico

Aanlegplaats

Cozumel is een eiland ten oosten van het vasteland van Mexico. De cruiseschepen leggen aan ten westen van het eiland, dichtbij de stad. De enige haven van Cozumel heet San Miguel. Cruiseschepen kunnen op 2 verschillende plekken aanmeren. De beste optie is dat je cruiseschip aanmeert vrijwel bij het centrum.

Op vier kilometer ligt buiten San Miguel de grote officiële cruiseterminal. Hier vind je winkels (t-shirts en drank) en bekende restaurantketens als het Hardrock Café en Margaritaville.

Afstand naar het centrum

Als je de pier afloopt, kom je op een plein met talloze souvenirwinkeltjes, sieradenwinkels, Ron Jon Surf Shop en cocktailbars langs een strandje. Ook worden reizigers hier verzameld om naar hun bussen begeleid te worden voor de excursies

Bezienswaardigheden & excursies

Het eiland Cozumel meet 48 km bij 16 kilometer in de breedte. Vrijwel alle inwoners (ca. 90.000) wonen in San Miguel. Een enkele cruiserederij biedt inschepingsmogelijkheden aan. Het vliegveld ligt aan de noordkant van de stad en is in 20 minuten te bereiken. Bij deze cruisebestemming heb je twee keuzes: ofwel op het eiland blijven ofwel naar het vasteland van Mexico dat 20 km verderop varen ligt (Yucatán).

De meeste cruisereizigers blijven op het eiland van Cozumel. Er zijn veel mooie Caribische stranden en cocktailbars met prachtig uitzicht. Je kunt in Mexico natuurlijk de beste likeuren proeven.

Een populaire zonne-stek is Mr. Sancho’s ten zuiden van de haven. Een korte taxirit van tien minuten brengt je hier naartoe. De kosten hiervoor zijn ongeveer 15 dollar (ca. 12 tot 13 euro) voor twee personen. Voor 55 dollar heb je een all-inclusive pas waarmee je gebruik kan maken van het strand, het zwembad en all you can eat eten en drinken. Zorgeloos genieten, dus.

De excursie voor mensen die een beetje cultuur willen snuiven is een bezoek aan de Maya ruïnes van Tulum. Met een veerboot vaar je in 45 minuten naar het vasteland van Mexico. Je stapt uit in het wonderschone Playa Del Carmen, hier wacht je op een bus om naar de Maya tempels te rijden. Na een korte looproute sta je heel dichtbij de indrukwekkende tempels. De tempel is gebouwd aan een klif, en na de rondleiding bij de ruïnes is er vaak nog tijd om een duik te nemen op het strandje.

Ook heeft Cozumel Caribisch witte stranden met helderblauw water, dus ook watersporten zijn erg populair onder cruisereizigers. Geniet bijvoorbeeld van de wind door je haren op een speedboot, of bekijk het oceaanleven bij het snorkelen of duiken.

Tips:

  • ondergrondse rivier Rio Secreto
  • witte zandstranden
  • prachtig gekleurd koraalrif om te snorkelen
  • quad of buggy verhuur
  • krokodillenfarm
  • vuurtoren

Bekijk welke schepen de komende tijd naar Cozumel gaan

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Lees het laatste (cruise)nieuws over Cozumel

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

Met dank aan Gert Schot en Noëlle van Trikt (tekst) voor deze informatie!