Cruisevoorbereidingen (3): de boekingspapieren en het kofferlabel

Kofferlabel
Kofferlabel

De boekingspapieren zijn vorige week binnengekomen! Via de site van Norwegian Cruise Line had ik al een incheck kunnen doen zodat we in de aankomstterminal hopelijk snel kunnen doorlopen. Toch kregen we een mapje van NCL met daarin een boekje met allerhande vragen en antwoorden. Erg handig.

Kofferlabel

Zelf ben je verantwoordelijk om je e-ticket uit te printen en je eigen kofferlabel! Je kofferlabel is belangrijk voor je cruise omdat je hierop je hutnummer moet vermelden. Bij het afgeven van je koffer moet het label er op zitten, want anders is de kans groot dat je koffer in een grote stapel beland met onbekende hutnummers.

Het kofferlabel is over het algemeen een erg creatieve actie. Bij menig cruisemaatschappij wordt niet meer een voorbedrukt kofferlabel meegegeven bij de reispapieren. Bij de HAL, Norwegian Cruise Line is het zélf vouwen het devies; de verticale lijn linksom vouwen, dan de stippellijntje naar rechts vouwen en klaar is je label! Een schaar was ook wel handig geweest  🙂  misschien de label toch nog een keer uitprinten en dan maar knippen?

Mm, en hoe zorg je ervoor dat hij niet van de koffer afscheurt? De cruisemaatschappij adviseert me in ieder geval om het label pas om de koffer te doen bij de cruiseterminal. Eh, moet ik dan een nietmachine meenemen om ‘m vast te maken of ga ik dat doen met een elastiekje of plakband? Op andere blogsites zag ik een tip dat sommige passagiers het label thuis plastificeren en vervolgens een gaatje maken met perforator waar ze dan elastiekje doorheen doen.

Cruisepapieren

De resterende papieren die ik uitprintte waren het cruiseticket waarmee we kunnen inchecken en een schema waarop alle havens stonden die we gaan aandoen. Gelukkig was ik daarvan al op de hoogte ;-)!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​