Cruisereiziger
Persoonlijke blogVoorbereiding

Cruisevoorbereidingen: de boekingspapieren en het kofferlabel

De boekingspapieren zijn vorige week binnengekomen! Via de site van Norwegian Cruise Line had ik al een incheck kunnen doen zodat we in de aankomstterminal hopelijk snel kunnen doorlopen. Toch kregen we nog een papieren mapje van NCL met daarin een boekje met allerhande vragen en antwoorden. Erg handig!

Hoe werkt het?  De boekingspapieren en online inchecken

Na het boeken van je cruise krijg je van de rederij een email met daarin een link om je vooraf te registreren. Je logt in op de site van de rederij (je maakt een account aan of hij bestaat al) en je geeft al je persoonlijke gegevens door.

Belangrijk is het doorgeven van je paspoort gegevens, vluchttijden, eventuele transfers en je creditcard gegevens. Bij sommige rederijen kan je ook cash betalen achteraf (bij de receptie op de voorlaatste dag van je cruise). Aan boord betaal je niet met contant geld maar met een boordpas die je bij inscheping krijgt.

Na het doorlopen van de registratie ben je officieel voor-ingecheckt. De daadwerkelijke boekingspapieren: de e-tickets, deze kan je zo’n week van te voren op dezelfde plek downloaden. Daarbij zit het inschepingsformulier, het kofferlabel en vele vele voorwaarden …. lees ze in ieder geval even door. Ook staat meestal de route nog eens erop vermeld. Gelukkig ben je daarvan al op de hoogte ;-)!Bij luxe rederijen ontvang je vaak wel de boekingspapieren, in een mooi reismapje.

Je Kofferlabel

Zelf ben je dus verantwoordelijk om je e-ticket uit te printen en je eigen kofferlabel! Je kofferlabel is belangrijk voor je cruise zodat je koffer in de juiste hut aankomt. Bij het afgeven van je koffer moet het label er op zitten, want anders is de kans groot dat je koffer in een grote stapel belandt met onbekende hutnummers.

Het kofferlabel is over het algemeen een erg creatieve actie. Bij menig cruisemaatschappij wordt niet meer een voorbedrukt kofferlabel meegegeven bij de reispapieren. Bij de HAL, Norwegian Cruise Line is het zélf vouwen het devies; de verticale lijn linksom vouwen, dan de stippellijntje naar rechts vouwen en klaar is je label! Een schaar was ook wel handig geweest  🙂  misschien de label toch nog een keer uitprinten en dan maar knippen?
Mm, en hoe zorg je ervoor dat hij niet van de koffer afscheurt? De cruisemaatschappij adviseert me in ieder geval om het label pas om de koffer te doen bij de cruiseterminal. Eh, moet ik dan een nietmachine meenemen om ‘m vast te maken of ga ik dat doen met een elastiekje of plakband? Op andere blogsites zag ik een tip dat sommige passagiers het label thuis plastificeren en vervolgens een gaatje maken met perforator waar ze dan elastiekje doorheen doen.

Gelukkig is mijn ervaring dat bij de meeste inname punten bij de cruiseterminal er altijd nietmachines en meneren klaar staan, die het kofferlabel aan je koffer kunnen bevestigen. Gelukkig 🙂

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger